Πέμπτη 21.01.2021 | Εορτάζουν: Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

Περισσεύει η αγάπη και η αλληλεγγύη στην Οιχαλία

ΤΟΠΙΚΑ11.12.2018 | 4:21 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Πιστός στο καθιερωμένο και ετήσιο ραντεβού του εμφανίστηκε για μια ακόμη χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Οιχαλίας. Ένας Σύλλογος, που πέραν των άλλων και μέσω των εκδηλώσεων που διοργανώνει προβάλει το ανθρωπιστικό – κοινωνικό πρόσωπο, την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο, ο οποίος στα χρόνια της κρίσης και της οικονομικής δυσπραγίας υποφέρει.

Οι γυναίκες της Οιχαλίας μπροστά σ’ αυτά τα προβλήματα δεν μένουν αμέτοχες. Αντιθέτως με τις πρωτοβουλίες και τις κινήσεις που αναπτύσσει έρχονται να προάγουν την κοινωνική προσφορά και υποστήριξη στους αναξιοπαθούντες.

Για μια ακόμη γιορτινή περίοδο, ο Σύλλογος Γυναικών Οιχαλίας υπό την καθοδήγηση της προέδρου κα Σπυριδούλας Καψάλη και σύσσωμης της διοίκησης, ανέλαβε έργο. Από κοινού, πρόεδρος, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και απλά μέλη, δημιούργησαν σειρά ειδών, εδεσμάτων-γλυκισμάτων, διακοσμητικών, τα οποία εμπλουτίστηκαν με το ταλέντο και την αγάπη όλων. Όλα αυτά, Χριστουγεννιάτικα, στολίδια, διακοσμητικά, χειροποίητα είδη, λευκά είδη και αναμνηστικά δώρα, τοποθετήθηκαν στους πάγκους του γιορτινού παζαριού που στήθηκε εξωτερικά των γραφείων ου Συλλόγου. Σκοπός τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις να διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες, που η ανέχεια και οι κακουχίες της οικονομικής κρίσης τους έχουν καταβάλει.

Το γιορτινό παζάρι του Συλλόγου συνάντησε ιδιαίτερη απήχηση στους Οιχαλιείς, μιας και άτομα κάθε ηλικίας, άνδρες και γυναίκες έσπευσαν στα γραφεία του Συλλόγου για να αγοράσουν ένα συμβολικό είδος, ένα δώρο για τους ίδιους ή για ένα αγαπημένο τους πρόσωπο, το οποίο αναμφίβολα θα έχει πολλαπλό στόχο, γενικά θα «ποντάρει» στην αγάπη και στην αλληλεγγύη, στοιχεία και έννοιες που κατά τα φαινόμενα δεν χάθηκαν.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος κα Σπυριδούλα Καψάλη το συγκεκριμένο εγχείρημα δείχνει μια πρωτόγνωρη ευαισθησία εκ μέρους των γυναικών του Συλλόγου, σε μια εποχή αποξένωσης και ατομισμού, που σπάζει τον πάγο, απλώνοντας χείρα βοηθείας σε ανθρώπους που βιώνουν οικονομικές δυσκολίες.

Στο γιορτινό παζάρι του Συλλόγου Γυναικών Οιχαλίας επισκέφτηκε ο δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας κ. Δήμος Μανιώτης. Εξήρε την προσπάθεια των γυναικών και γενικότερα του Συλλόγου, επισημαίνοντας ότι οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες συγκινούν και προβάλλουν το κοινωνικό πρόσωπο, την στήριξη και την βοήθεια προς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ώστε να μην αισθάνονται αβοήθητοι και απογοητευμένοι.

Ανάλογες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν και κατά το παρελθόν, σημειώνοντας απόλυτη επιτυχία μιας και συγκεντρώθηκαν αρκετά χρήματα, τα οποία προσφέρθηκαν σε ανθρώπους τα είχαν απόλυτη ανάγκη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop