Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ15.10.2018 | 5:16 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στόχος της δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός» είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας μας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του. Κεντρικός άξονας είναι, με εφαρμογή ανά διετία θεματικών δράσεων,  η προβολή του δεσμού των τεσσάρων στοιχείων της φύσης με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία διαχρονικά.  Έτσι, από το 2008 ως και φέτος, εφαρμόστηκαν ανά μία διετία θεματικές δράσεις, που διαδοχικά ήταν αφιερωμένες στο «Δέντρο της ζωής», στο «Νερό» και στη «Φωτιά».

Φέτος σηματοδοτείται το «κλείσιμο» της εκστρατείας, με την εφαρμογή για δεύτερη χρονιά της θεματικής δράσης που είναι αφιερωμένης στον «Αέρα», με τίτλο «Πνοές Ανέμων» .

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων στο πλαίσιο συμμετοχής της στη δράση που έχει θέμα «Πνοές Ανέμων», πρόκειται κατά τις ημερομηνίες 19, 20 και 22 Οκτωβρίου να υλοποιήσει τις εξής δράσεις:

  1. Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018. «Η πόλη αφηγείται τις μικρές της ιστορίες». Σε συνεργασία με το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας συνεχίζεται η δράση που απευθύνεται σε σχολεία και αφορά σε διαδραστική περιήγηση σε μνημεία της πόλης με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας.
  2. Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό στο ισόγειο των Παλιών Φυλακών Τρικάλων:

– 18:00 «Ιστορίες που ψιθύρισε ο άνεμος».  Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους από τη Μαρία Κατσανούλη.

– 20:00 Συναυλία της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων και της Δημοτικής Χορωδίας Δωματίου Τρικάλων “Voci intonate”

  1. Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό στο ισόγειο των Παλιών Φυλακών Τρικάλων.

– 20:00 «Άνεμος φυσάει και παραμύθια φέρνει». Αφηγήσεις για ενηλίκους με την Ευαγγελία Τατάγια.

  1. Σάββατο και Κυριακή 20 και 21 Οκτωβρίου, Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό και Οθωμανικό τέμενος Οσμάν Σαχ (Κουρσούμ Τζαμί): «Εικόνες Ήχου στην αρχιτεκτονική». Σπουδαστές εικαστικών εργαστηρίων της πόλης των Τρικάλων καλούνται να αποδώσουν ζωγραφικά τον ήχο, σε μια καλλιτεχνική συνάντηση με το έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα Σινάν και την εμπνευσμένη χρήση του αέρα και του ήχου στην αρχιτεκτονική του.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Πληροφορίες: Μαρία Θεοφάνους, Αθηνά Καλαμίδα, Φωτεινή Μαντζάνα

Τηλ.: 2431076647 email: efatri@culture.gr

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης