Κυριακή 17.01.2021 | Εορτάζουν: Αντώνιος, Αντώνης, Τόνης, Νάκος, Αντώνας, Αντωνάκος, Αντωνάκης, Τόνυ, Αντωνία, Αντωνούλα, Τόνια, Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης

Περπατώντας στην πόλη – Μαθαίνοντας για την πόλη

ΤΟΠΙΚΑ20.05.2019 | 9:48 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στις 18 Μαΐου τα Μουσεία γιορτάζουν με εκδηλώσεις που είναι φέτος αφιερωμένες στο θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού:  το μέλλον της παράδοσης».
Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων σε συνεργασία με τον  Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Τρικάλων, διοργανώθηκε την περασμένη  Κυριακή περιπατητική εκδήλωση σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους των Τρικάλων.
με μεγάλη συμμετοχή έγινε περιήγηση σε διάφορα μνημεία της πόλης, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκε ο τρόπος οργάνωσης μιας εκπαιδευτικής επίσκεψης σε Μουσεία ή Αρχαιολογικούς χώρους, πριν, κατά την διάρκεια και μετά το πέρας αυτής με ομιλήτριες τις κ. κ. Κρυσταλλία Μαντζανά, Αρχαιολόγο, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων και  Βάσω Πάντου, Μουσειολόγο, Διδάσκουσα στο ΔΙΕΚ Τρικάλων.
Αφετηρία της εκδήλωσης αυτής ήταν ο ναός  της Παναγίας Φανερωμένης, στην πλατεία της οποίας συγκεντρώθηκαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι.

Φυσικά, το Βαρούσι και το Κάστρο είχαν την τιμητική τους στην ξενάγηση που έκανε την περασμένη Κυριακή ξεχωριστή για όσους είχαν την ευκαιρία να περοπατήσουν στην πόλη και να μάθουν γι’αυτή .

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop