Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Πετάνε όπου βρούνε συσκευασίες φυτοφαρμάκων

ΤΟΠΙΚΑ08.07.2018 | 1:02 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το φαινόμενο δεν είναι πρόσφατο, κυριαρχεί εδώ και χρόνια στην ύπαιθρο και ειδικότερα στις αγροτικές περιοχές του νομού και της Θεσσαλίας ευρύτερα.

Εδώ και χρόνια λοιπόν, μερίδα αγροτών πετούν τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούν στα χωράφια τους, σε κανάλια, αγροκτήματα, ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους χωριών, αδιαφορώντας για τους κινδύνους.

Κάτι ανάλογο επικρατεί και στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας. Κατά τις επισκέψεις σε αγροτικές εκτάσεις θα παρατηρήσει κανείς πως το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη φύση, το περιβάλλον και την Υγεία των πολιτών. Το φαινόμενο ήρθε να αναδειχτεί κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια και σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας. Δυστυχώς κατά τα φαινόμενα, κι αν κρίνει κανείς από την εικόνα που διακρίνει κανείς σε αγροτική περιοχή της Πηνειάδας δεν έχει δοθεί λύση.

Σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό από κάτοικο της περιοχής, ο χώρος περιμετρικά του παλιού τυροκομείου του χωριού απέκτησε «νέα χρήση». Κάποιοι αγρότες της περιοχής, λαμβάνοντας νερό για να ραντίσουν τα χωράφια τους, πετάνε τις συσκευασίες με υπολείμματα φυτοφαρμάκων στο χώμα, ακριβώς δίπλα στο αποστραγγιστικό κανάλι.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα των φυτοφαρμάκων δεν αφορά αποκλειστικά την κοινότητα Πηνειάδας αλλά ολόκληρη τη Θεσσαλία. Κι αυτό συμβαίνει γιατί απαιτείται η αποθήκευση των άδειων συσκευασιών στα σπίτια των αγροτών, μέχρι η εταιρία που αναλαμβάνει την συλλογή να στείλει όχημα σε συγκεκριμένη ημερομηνία για να τα παραλάβει. Μέχρι όλοι να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση, τα επικίνδυνα δηλητήρια θα καταλήγουν στη μητέρα γη και το νερό της, αυτή τη γη νερό που μας κρατάει στη ζωή, ιδιαίτερα τους αγρότες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης