Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ακριβή πρεμιέρα χωρίς κρατική επιδότηση στην αντλία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ21.09.2023 | 5:16 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Βαρύς προμηνύεται ο χειμώνας για τα νοικοκυριά που θα επιλέξουν να ζεστάνουν το σπίτι τους με πετρέλαιο θέρμανσης. Μετά την εκτίναξη των τιμών σε πολλά είδη διατροφής, λόγω των καταστροφών που προκάλεσε ο “Daniel” στο θεσσαλικό κάμπο έρχεται και το ράλι στα καύσιμα να πιέσει ακόμα περισσότερο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν ξεφύγει πάνω από τα 93 δολάρια το βαρέλι και κινούνται  απειλητικά προς τα 100 δολάρια. Ο μαύρος χρυσός καταγράφει άλμα 30% από την 1η Ιουνίου συμπαρασύροντας τις τιμές των καυσίμων. Ηδη, η απλή αμόλυβδη έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο ενώ η μέση τιμή του ντίζελ κίνησης φλερτάρει με το 1,9 ευρώ το λίτρο. Με τα σημερινά δεδομένα οι βενζινοπώλες προβλέπουν ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα κάνει πρεμιέρα στην περιοχή του 1,55 – 1,57  ευρώ το λίτρο στα αστικά κέντρα ενώ στα νησιά η τιμή του θα κινηθεί ακόμη πιο πάνω. Η περυσινή χειμερινή σεζόν άνοιξε με τη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 1,37 –  1,41 ευρώ το λίτρο μετά την κρατική επιδότηση των 25 λεπτών στην αντλία και την έκπτωση των 7,5 λεπτών από τα διυλιστήρια.

Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει ότι φέτος δεν θα ισχύσει η κρατική επιδότηση στην αντλία  ενώ μέχρι στιγμής τα διυλιστήρια δεν έχουν ανακοινώσει εάν θα προχωρήσουν σε εκπτώσεις προς τις εταιρείες εμπορίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης