Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Πιάνουν δουλειά από την Καλαμπάκα οι Κινητές Μονάδες Εμβολιασμού στη Θεσσαλία

ΤΟΠΙΚΑ06.07.2021 | 6:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Πρόγραμμα Εμβολιασμών με Κινητές Μονάδες σε πόλεις και χωριά ξεκινά τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, πρώτη σε όλη την Ελλάδα, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως ανακοίνωσαν χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης.

Οι εμβολιασμοί ξεκινούν συντεταγμένα και με συνθήκες πλήρους ασφάλειας για τους πολίτες, στις κατάλληλα διαμορφωμένες και εξοπλισμένες Κινητές Μονάδες που έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Οι Δήμαρχοι και τα Τοπικά Συμβούλια καλούνται να ενημερώσουν τους δημότες τους ώστε να συγκεντρωθεί το συντομότερο δυνατόν ο αριθμός των ενδιαφερομένων και να γίνει η προμήθεια των απαραίτητων δόσεων του εμβολίου της Pfizer. Παράλληλα, ενεργά παραμένουν τα 90 Εμβολιαστικά Κέντρα σε όλη τη Θεσσαλία και συνεχίζονται καθημερινά οι μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι με rapid test από τα συνεργεία ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

 

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

Η 5η ΥΠΕ πρωτοπορεί και η Περιφέρεια Θεσσαλίας μαζί με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι από τις πρώτες στη χώρα που ενεργοποιούν Κινητές Μονάδες Εμβολιασμού σε πόλεις και χωριά. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται στις Κινητές Μονάδες που έχει προμηθευτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, εκ των οποίων η μία θα καλύπτει τη Θεσσαλία και η δεύτερη τη Στερεά Ελλάδα. Οι Μονάδες έχουν διαμορφωθεί και εξοπλιστεί κατάλληλα και έχουν μετατραπεί σε Κινητά Εμβολιαστικά Κέντρα από την 5η ΥΠΕ. Καταλυτικός είναι ο ρόλος των Δημάρχων και των Τοπικών Συμβουλίων, που καλούνται να συγκεντρώσουν τον αριθμό των ενδιαφερομένων και να ενημερώσουν την 5η ΥΠΕ ώστε να γίνουν οι παραγγελίες των εμβολίων στην εφοδιαστική αλυσίδα και να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Οι εμβολιασμοί ξεκινούν τη Δευτέρα 12 Ιουλίου από την περιοχή της Καλαμπάκας. Τα 90 Εμβολιαστικά Κέντρα της Θεσσαλίας παραμένουν όλα ενεργά. Μέχρι στιγμής στη Θεσσαλία έχουν γίνει 543.248 εμβόλια. Πρώτη δόση έχουν κάνει 307.967 άνθρωποι και 244.683 έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις εμβολιασμού. Οι μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά. Το τελευταίο εξάμηνο οι Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ έχουν διενεργήσει 410.456 rapid test και έχουν γίνει 107.443 έλεγχοι σε συνεργασία με το ΣΕΠΕ, την Αρχή Διαφάνειας και την Αστυνομία.

Φώτης Σερέτης, διοικητής 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας:

Οι Κινητές Εμβολιαστικές Μονάδες έχουν τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, τα ειδικά φάρμακα και τον εξοπλισμό που χρειάζεται ο εμβολιασμός. Έχουμε το κατάλληλο ψυγείο με τον καταμετρητή για να διατηρούμε το εμβόλιο. Η Κινητή Μονάδα θα διαθέτει νοσηλευτή, επισκέπτρια υγείας και γιατρό. Στο σημείο θα υπάρχει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. Ξεκινάμε από την επόμενη εβδομάδα. Θέλουμε τη συνεργασία των Δημάρχων και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων ώστε να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν τον γενικό πληθυσμό για να εμβολιαστεί. Πέρα από τις Κινητές Εμβολιαστικές Μονάδες από σήμερα στο πρόγραμμα εμβολιασμού μπαίνουν και οι ιδιώτες γιατροί. Οι ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να εμβολιάζουν είτε στα ιδιωτικά τους ιατρεία είτε να μεταβαίνουν στα σπίτια ανθρώπων που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ