Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Πιο αισιόδοξοι οι Έλληνες CEO

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ02.06.2018 | 8:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Θετικά εκφράζονται για τις προοπτικές της εταιρείας τους, του κλάδου τους, της χώρας, αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, οι επικεφαλής (CEO) επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της KPMG.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η ετήσια έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία συμβούλων σε 21 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έδειξε ότι οι Ελληνες CEO είναι περισσότερο αισιόδοξοι για τις προοπτικές της οικονομίας, της χώρας και των επιχειρήσεών τους απ’ ό,τι οι συνάδελφοί τους από άλλες, περισσότερο ανεπτυγμένες χώρες (Αυστραλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία κ.ά).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της KPMG, τέσσερις στους πέντε Ελληνες CEO (80%) εκφράζουν εμπιστοσύνη για τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας τους. Ο αντίστοιχος δείκτης στις άλλες χώρες διαμορφώθηκε στο 90% και είναι ο μόνος τομέας που οι ξένοι μάνατζερ εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι από τους Ελληνες συναδέλφους τους.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ακόμη ότι οι Ελληνες CEO εξέφρασαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τους CEO άλλων χωρών για τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου τους (92% εμπιστοσύνη σε σύγκριση με 78% στο εξωτερικό), της παγκόσμιας οικονομίας (72% σε σύγκριση με 67%) και της χώρας τους (84% σε σύγκριση με 74%).

Το επίπεδο εμπιστοσύνης ωστόσο διαφοροποιείται, με τους ξένους μάνατζερ να παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερο επίπεδο εμπιστοσύνης απ’ ό,τι οι Ελληνες μάνατζερ, οι οποίοι δείχνουν μικρότερη εμπιστοσύνη.

Το τελευταίο διακρίνεται και στις απαντήσεις σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης των δραστηριοτήτων και της απασχόλησης στις επιχειρήσεις τους. Ετσι, όσον αφορά την πορεία της εταιρείας τους, το 92% των Ελλήνων CEO βλέπει μικρή-μέση ανάπτυξη για τα επόμενα τρία έτη της τάξης έως 2%, ενώ οι ξένοι CEO σε ποσοστό 97% βλέπουν μέση ετήσια ανάπτυξη έως 5%.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης