Τρίτη 05.12.2023 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Ποιος είναι ο κ. Τόλκας και τι εκπροσωπεί ο κ. Θάνος Μωραϊτης;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15.02.2019 | 5:21 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

 

 

Οι προθέσεις του κ. Τσίπρα να αλώσει περαιτέρω τη δεξαμενή ψηφοφόρων κεντροαριστεράς είναι γνωστή. Επιβεβαιώθηκε δε, από τον ανασχηματισμό και την υφυπουργοποίηση δύο «πασοκογενών» στελεχών τα οποία ήρθαν να προστεθούν στα προηγούμενα που πέρασαν από περίοπτες κομματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για να ενταχθούν στην πορεία στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με περίοπτο ίσως παράδειγμα, αυτό της κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου η οποία διετέλεσε και γραμματέας του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ.

Η επιδίωξη του κ. Τσίπρα είναι σαφής, ωστόσο, το μέσο για την ικανοποίηση αυτής της επιδίωξης είναι αμφιλεγόμενο. Σε ηθικό επίπεδο αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Εξάλλου αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο έγιναν σημεία και… τέρατα με μετακινήσεις βουλευτών από τη μία κοινοβουλευτική ομάδα στην άλλη, οπότε είναι αναμενόμενες οι  ποδοσφαιρικού τύπου μεταγραφές κομματικών στελεχών. Το ζήτημα είναι ότι αυτές οι… μεταγραφές μπορεί να δημιουργούν εντυπώσεις αλλά μακροπρόθεσμα αφαιρούν αντί να προσθέσουν στο αφήγημα του κ. Τσίπα.

Ποιος γνωρίζει τον κ. Άγγελο Τόλκα ο οποίος ήταν βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ και ο οποίος  ορίστηκε νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ή τι έχει να πει στον μέσο ψηφοφόρο ο Θάνος Μωραϊτης ο οποίος ήταν από τα πρωτοπαλίκαρα του Γιώργου Παπανδρέου;  Υπάρχει κοινό και μάλιστα στην κεντροαριστερά που μπορούν να απευθυνθούν για να το συνεγείρουν; Αν είχαν αυτή την ικανότητα δεν θα έμενε εκτός Βουλής το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου όπου αμφότεροι ήταν υποψήφιοι για βουλευτές.

Αντίθετα, ο κ. Μωραϊτης, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Ραγκούσης και τόσοι άλλοι μέχρι πρότινος «πασόκοι», που περνούσαν γενναίες δεκατέσσερις τον κ. Τσίπρα και την παρέα του, εκπροσωπούν αυτό που αποδοκίμασαν οι ψηφοφόροι ήδη από τις εκλογές του 2012. Το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ με το οποίο ταυτίζεται  ο κ. Τσίπρας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης