Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Πλατεία με το όνομα του Χρήστου Κολοκοτρώνη

ΤΟΠΙΚΑ06.07.2018 | 6:34 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μια οφειλόμενη τιμή για τον σπουδαίο Χρήστο Κολοκοτρώνη αποδόθηκε μέσα από την αντίστοιχη ονομοματοδοσία μια πλατείας σε μια εκδήλωση που γέμισε από στίχους αλλά και συγκίνηση.

Την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, με απόφαση του δήμου Τρικκαίων και κατά τη διάρκεια μιας λιτής τελετής, η πλατεία στην αρχή της οδού Καλαμπάκας ονομάστηκε πλατεία Χρήστου Κολοκοτρώνη. Ο Χρ. Κολοκοτρώνης καταγόμενος από τη Γλυκομηλιά Καλαμπάκας έζησε με συγχωριανούς του στην περιοχή πριν μεταβεί στην Αθήνα όπου ξεκίνησε και η εντατική ενασχόλησή του με τη στιχουργική.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, μέσα από τους στίχους του μίλησε  «στην καρδιά των Ελλήνων, είτε για τον έρωτα είτε για τις δυσκολίες της ζωής. Εξέφρασε τον πόνο και την ξενιτιά, αποτυπώνοντας στα κοινωνικά του τραγούδια, τις μεταπολεμικές συνθήκες ζωής». Επισήμανε δε πως  μαζί με τους άλλους τρικαλινούς συνθέτες και στιχουργούς (Τσιτσάνη, Καλδάρα, Βίρβο, Σαμολαδά) έχουν δημιουργήσει πάνω από τα μισά λαϊκά τραγούδια της χώρας. Ο Δήμος Τρικκαίων στεγάζει τη μουσική αυτή δημιουργία στο «Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών» μέσω προγράμματος στο οποίο εντάχθηκε. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο κ. Παναγιώτης Κολοκοτρώνης, μουσικός επίσης και εγγονός του μεγάλου στιχουργού που δήλωσε βαθιά συγκινημένος για την κίνηση αυτή του δήμου, αλλά και την αγάπη του κόσμου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης