Δευτέρα 30.01.2023 | Εορτάζουν: Αρχοντής, Αρχοντίων, Αρχοντίωνας, Αρχοντία, Αρχοντή, Αρχοντούλα, Αρχόντισσα, Αρχόντω, Μαύρος, Μαυρουδής, Μαυροειδής, Μαυρέτα, Χρυσή, Χρύσα, Χρυσαλία, Χρυσαυγή, Χρυσούλα, Σήλια, Χρυστάλλα, Χρυσταλλία, Αύρα

Πληγέντες Πιαλείας: Δεν πήραν ακόμη ούτε το επίδομα ενοικίου

ΤΟΠΙΚΑ21.07.2018 | 6:12 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου η σφοδρή κακοκαιρία δημιούργησε σοβαρά προβλήματα ένα μεγάλο μέρος του Νομού και ιδιαίτερα στον οικισμό της Αλπίνας στην Πιαλεία, όπου οι κατολισθήσεις παρέσυραν σπίτια του οικισμού.

Πέντε μήνες μετά ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει για την ανακούφιση των πληγέντων. Και αυτό παρά τις επισκέψεις υπουργών στην περιοχή όπου υποσχέθηκαν λύσεις και στήριξη των κατοίκων που άφησαν τα σπίτια τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τόσο ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης, όσο και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης βρέθηκαν λίγες μέρες μετά τις καταστροφές στην περιοχή.

Ασφαλώς, κανείς δεν περιμένει να γίνουν τα πάντα μέσα σε λίγους μήνες, αλλά είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί ούτε το επίδομα ενοικίου! Και ο λόγος; Η ατελείωτη ελληνική γραφειοκρατία, καθώς εμπλέκονται τρία υπουργεία και ακόμη δεν έχει βρεθεί η φόρμουλα, για να δοθεί η αναγκαία αυτή ενίσχυση στους κατοίκους, την ώρα μάλιστα που το απαιτούμενο κονδύλι έχει βρεθεί ήδη. Έτσι παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν νοικιάσει σπίτι, ακόμη περιμένουν το βοήθημα από το κράτος.

Οι πληροφορίες θέλουν τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πιέζουν προς άμεση εξεύρεση λύσης, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη. Όσο για την οριστική λύση, για την οριστική αποζημίωση των κατοίκων, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει κινήσεις, δεν υπάρχει κάποια νεότερη ενημέρωση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ