Πέμπτη 11.08.2022 | Εορτάζουν: Εύπλους, Εύπλος, Εύπλοος

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και υπόγεια από ξαφνικό μπουρίνι

ΤΟΠΙΚΑ11.06.2019 | 6:34 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις για ένα άστατο αλλά ζεστό καλοκαίρι και στα Τρίκαλα, με τον καιρό να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Κάπως έτσι το μεσημέρι ξέσπασε δυνατό μπουρίνι στην πόλη αφήνοντας πίσω πλημμυρισμένους δρόμους αναστάτωση και ταλαιπωρία για τους κατοίκους.

Σε όλο το οδικό δίκτυο των Τρικάλων, μέσα σε λίγα λεπτά διαμορφώθηκαν χείμαρροι εμποδίζοντας την ομαλή διέλευση των οχημάτων ενώ πεζός ήταν αδύνατο να διασχίσει κανείς το δρόμο.   Λίγα λεπτά σφοδρής βροχόπτωσης (αλλά και ελάχιστης χαλαζόπτωσης και μέσα στην πόλη) ήταν αρκετά για να προκληθεί από άκρη σε άκρη της πόλης αναστάτωση.

Τα μη καθαρισμένα φρεάτια μαζί με την έντονη βροχόπτωση διαμόρφωσαν απροσπέλαστους δρόμους με πολλά κυβικά νερού.  Αποτέλεσμα, για ελάχιστη ώρα βροχής να κληθεί σε τρεις περιπτώσεις η πυροσβεστική ώστε να αντλήσει νερά. Οι δύο περιπτώσεις ήταν κατοικίες και η Τρίτη σούπερ μάρκετ στην πλατεία Δεσποτικού.

Το σκηνικό αναμένεται να επαναληφθεί με βάση τις προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες, οπότε πολιτική προστασία, δήμος και πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μεριμνήσουν σχετικά.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης