Δευτέρα 18.10.2021 | Εορτάζουν: Λουκάς, Λουκία, Λουκίτσα, Μαρίνος

Πληρωμές ως το τέλος του μήνα στην εφορία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ24.09.2018 | 4:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ καθώς και τον φόρο εισοδήματος.

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου περίπου 6,45 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν πληρώσει την πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ENΦIA). Ακολουθούν άλλες 4 δόσεις, που λήγουν στα τέλη των μηνών Οκτωβρίου 2018, Νοεμβρίου 2018, Δεκεμβρίου 2018 και Ιανουαρίου 2019.

Να σημειωθεί ότι ακόμη και αν κάποιος επιλέξει να εξοφλήσει το ποσό εφάπαξ, δεν θα απολαύσει καμία έκπτωση. Αυτό που μπορεί να πράξει κάποιος είναι να επιλέξει τη ρύθμιση των 12 δόσεων της Εφορίας για ολόκληρο το ποσό με επιτόκιο 5% ετησίως ή να επιλέξει την πληρωμή με πιστωτική κάρτα σε έως 12 άτοκες δόσεις. Στην περίπτωση της κάρτας, αν δεν πληρωθεί μία δόση, τότε αυτή επιβαρύνεται με τα υψηλότατα επιτόκια που επιβάλλονται από τις τράπεζες για τη χρήση πλαστικού χρήματος.

Την ίδια στιγμή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου περίπου 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά θα πρέπει να καταβάλλουν τη δεύτερη δόση των φόρων που έχουν βεβαιωθεί από την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Το ποσό που πρέπει να πληρώσουν υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop