Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Πληρότητα 98% με αύξηση 20% σε σχέση με πέρυσι το Πάσχα τα Airbnb στην Καλαμπάκα

ΤΟΠΙΚΑ04.05.2024 | 9:02 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ισχυρότερη πληρότητα που προσεγγίζει το 100% στην Καλαμπάκα, χαρακτηρίζει την έξοδο του φετινού Πάσχα, τουλάχιστον στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης, τύπου Airnbnb.

Καθοριστικός παράγοντας για την εικόνα της φετινής πασχαλινής εξόδου είναι και το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που έχουν αυξηθεί πια σημαντικά καθιστώντας δύσκολη την μετακίνηση ειδικά για οικογένειες και ειδικά για μικρό χρονικό διάστημα. Ενδεικτικό είναι πως, οι δημοφιλείς ηπειρωτικοί προορισμοί έχουν υψηλότερες πληρότητες από τα νησιά.  Την ίδια στιγμή, η περιοχή μας συγκαταλέγεται στους πρωταθλητές του Πάσχα αφού τα καταλύματα τύπου βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Καλαμπάκα, καταγράφουν πληρότητα 98% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα, στην Καλαμπάκα, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 98%. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 70τμ για τρεις διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται από 300€. Η δυναμική στον κλάδο βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 338 ακίνητα σύμφωνα με την AirDNA , αυξημένη δυναμική κατά 20% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο.

Συνεπώς, σε σχέση με πέρυσι στα συγκεκριμένα καταλύματα εμφανίζεται αυξημένη κίνηση κατά 20% γεγονός που οδήγησε σε ανοδικές τάσεις και στις τιμές μίσθωσης.

Στο ερώτημα που οφείλεται αυτή η αύξηση, υπάρχουν διάφορες απαντήσεις. Ωστόσο, βασικό ρόλο διαδραματίζει το κόστος των ακτοπλοϊκών που οδήγησαν τους εκδρομείς προς ηπειρωτικούς προορισμούς αλλά και η ευκολότερη πρόσβαση στην περιοχή μας λόγω της πρόσφατης παράδοσης του νοτίου τμήματος του Ε65 από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα. Στο τελικό θετικό αποτέλεσμα της εξίσωσης δεν μπορεί να παραγνωριστεί το επιθετικό τουριστικό marketing που ακολουθεί η νέα δημοτική αρχή του κ. Λευτέρη Αβραμόπουλου.

Η συγκεκριμένη εκτίμηση επιβεβαιώνεται και από τις χαμηλές κρατήσεις σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς.

Για παράδειγμα, την ώρα που η πληρότητα στη Μύκονο ήταν 79%, στη Σαντορίνη 75%, στη Σύρο και στις Σπέτσες 82%, οι ηπειρωτικοί προορισμοί πήγαιναν καλύτερα: η Μονεμβασιά ήταν ήδη στο 100%, όπως και το Λεωνίδιο (παραλία Τυρού), το Ναύπλιο είχε προκρατήσεις 92%, η Καλαμπάκα 98% το ίδιο και η Ναύπακτος, ενώ τα Ιωάννινα κυμαίνονταν στο 96%.

Το άλλο σημαντικό στοιχείο που διαφοροποιεί την φετινή πασχαλινή σεζόν είναι μια διόρθωση τιμών που παρατηρείται στα νησιά που βρέθηκαν στην αιχμή της αρνητικής επικαιρότητας πέρσι, Μύκονος και Σαντορίνη: «Νησιωτικοί προορισμοί που ήταν αποκλειστικά για «δυνατά» πορτοφόλια τα προηγούμενα χρόνια, φαίνεται πλέον να καταγράφουν «διόρθωση» τιμών. Μύκονος και Σαντορινή, αποτελούν την «έκπληξη» για το φετινό Πάσχα. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης είναι σε φυσιολογικά επίπεδα και αρκετά μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η έρευνα

Η έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E – Real Estates για τις προκρατήσεις του Πάσχα αφορά το χρονικό διάστημα 3 -6 Μάϊου (Μεγάλη Παρασκευή – Δευτέρα του Πάσχα) και ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες όχι βίλες) κατάλληλα για οικογένεια.

Τα ποσοστά πληρότητας αφορούν αποκλειστικά τα «ανοιχτά» – διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα και όχι το σύνολο των εγγεγραμμένων ακινήτων.

Γειτονικοί προορισμοί

Το Μέτσοβο δεν καταγράφει υψηλή δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 90%. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 90τμ (50 μέτρα από το κέντρο) για τρεις διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται από 365€.

Ιωάννινα

Στα Ιωάννινα, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 96% για άφιξη Μ.Παρασκευή και αναχώρηση Δευτέρα του Πάσχα. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 77τμ σε απόσταση 1χιλ από το κέντρο διαμορφώνεται από 335€. Η δυναμική στον κλάδο βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 532 ακίνητα σύμφωνα με την AirDNA , αυξημένη δυναμική κατά 34% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης