Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Πλήθος πρωτότυπων δράσεων στη 2η Θεατρική Συνάντηση του ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» του Δ. Τρικκαίων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ11.04.2024 | 9:01 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ένα ξεχωριστό θεατρικό απόγευμα πέρασαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ»  του Δήμου Τρικκαίων, οι φίλοι τους αλλά και παιδιά της πόλης μας στο πάρκο όπισθεν του Μουσείου Τσιτσάνη. Μια δράση που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά με μεγάλη επιτυχία, με απήχηση και συμμετοχή από τα παιδιά και τους γονείς! Μια ημέρα αφιερωμένη στο θέατρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, οπότε, όπως τονίζουν σχετικά οι διοργανωτές «παίξαμε με το θέατρο, παίξαμε για  το θέατρο, με πολλά μουσικοθεατρικά παιχνίδια, παιχνίδια ρόλων, παιχνίδια μίμησης, παιχνίδια φαντασίας και αποτυπώσαμε τις σκέψεις μας και την διάθεση με χρώματα.

Το θέατρο το αγαπούν τα παιδιά, και όχι άδικα! Ανοίγει τους πνευματικούς ορίζοντες, αυξάνει τη δημιουργικότητα. Το θέατρο ζητά πράγματα έξω από τα καθιερωμένα. Το θέατρο αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Είτε ως θεατής είτε κυρίως ως ενεργός συμμέτοχος το παιδί “ζει” μέσα στο ασφαλές συναισθηματικά πλαίσιο της θεατρικής σύμβασης. Η επαφή και συμμετοχή των παιδιών  με το θέατρο αυξάνει τη συγκέντρωση. Με τη συμμετοχή τους σε αυτό, επειδή είναι ομαδική δουλειά, η συγκέντρωση αυξάνεται για να μπορέσουν να κρατήσουν την ισορροπία μεταξύ του συνόλου. Βελτίωση της λεκτικής αλλά και της μη-λεκτικής επικοινωνίας. Το θέατρο δεν είναι μόνο λόγος, είναι κίνηση, χειρονομία, επικοινωνία με τα μάτια. Συνεργασία. Μέσα λοιπόν από το θέατρο τα παιδιά μαθαίνουν να μοιράζονται αρμοδιότητες και να συμβιβάζονται για το καλό της ομάδας και του κοινού στόχου».

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τον κ. Στέλιο Καραγιώργο, υπεύθυνο του Μουσείου Τσιτσάνη, για τη στήριξή του.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης