Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Πνευμονολογική: Παραίτηση με αιχμές κατέθεσε ο διευθυντής

ΤΟΠΙΚΑ14.06.2018 | 12:15 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Την παραίτησή του κατέθεσε μετά από χρόνια υπηρεσίας στο γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, ο πνευμονολόγος και μέχρι πρότινος συντονιστής διευθυντής της  αντίστοιχης κλινικής κ. Φοίβος Κοκκίνης. Ο κ. Κοκκίνης, στην παραίτηση, επικαλείται και λόγους κακής συνεργασίας με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ενώ όπως τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα «Η ΕΡΕΥΝΑ», τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό με το κλίμα διχασμού στο Νοσοκομείο, να δυσχεραίνει το ιατρικό έργο.

«Ένας διευθυντής βρίσκεται σε αυτή τη θέση όχι για εξουσία αλλά για δημιουργία, και εφόσον δεν του δίνεται η δυνατότητα της δημιουργίας δεν έχει λόγο ύπαρξης σε αυτή τη θέση.» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας για την επαγγελματική σχέση με τον προϊστάμενό του. Όπως επισήμανε, εδώ και καιρό, αιτούνταν  ενίσχυση του προσωπικού της κλινικής του αλλά και αύξηση κλινών, αφού έφτασε να έχει πληρότητα 180%. Ο ίδιος, όπως ανέφερε, αναγκαζόταν σε υπερεφημέρευση, κάτι που χαρακτηρίζει επισφαλές για τους ασθενείς.

Αντί της ενίσχυσης, και τα ιατρεία της πνευμονολογικής διπλασίασαν τους εξεταζόμενους κατ’εντολή του διοικητή, με τη μόνη υποχώρηση από την πλευρά του δεύτερου, η μείωση κατά 20% τους θερινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Ζυγίζοντας τις συνθήκες, ο κ. Κοκκίνης επισήμως κατέθεσε παραίτηση από προχθές στη διοίκηση του Νοσοκομείου, περιμένοντας να γίνει αποδεκτή αλλά και παράλληλα να του δοθεί και η αξιολόγησή του που όπως κατήγγελλε, δεν του γνωστοποιείται παρά τα αιτήματά του.

Το κλίμα διχασμού φαίνεται πάντως ότι καλά κρατεί στους διαδρόμους του Νοσοκομείου. Κι ενώ από τη μία υπάρχει μια σημαντική βελτίωση σε ότι αφορά στις παροχές υγείας, από την άλλη, η διεπιστημονική συνεργασία φαίνεται να σκοντάφτει στο διαχωρισμό σε «φιλοδιοικητικούς» και «αντιδιοικητικούς»…

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης