Τετάρτη 05.10.2022 | Εορτάζουν: Χαριτίνη, Χαριτίνα, Χαρίτη, Τίνα, Χαρά, Μεθοδία, Ερμογένης

Ποδηλατοπεριπολίες στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ17.06.2018 | 2:24 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στους δρόμους της πόλης περιπολούν εδώ και ένα μήνα περίπου οι αστυνομικοί με ποδήλατα. Όπως επισημαίνεται από πλευράς της αστυνομίας, ο θεσμός έχει ως στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, μέσω της προληπτικής κυρίως αστυνομικής παρουσίας και δράσης.
Οι περιπολίες πραγματοποιούνται με τη χρήση ποδηλάτων, ενώ τη συγκεκριμένη δράση έχει στελεχώσει επιλεγμένο αστυνομικό προσωπικό, το οποίο υπάγεται διοικητικά και επιχειρησιακά στο Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων.

Μάλιστα, από την αστυνομία έχει δοθεί στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο, ώστε με κάθε τρόπο οι πολίτες να γνωρίσουν τη νέα υπηρεσία. Τους συναντάμε  πολλές φορές στους δρόμους της πόλης. Κινούνται πρωί απόγευμα, και φαίνεται ότι ο κόσμος τους υποδέχεται θετικά, μιας και η εμφάνισή τους απέχει από τον αστυνομικό με τον βαρύ εξοπλισμό. Όμως, αρκετοί πολίτες βλέπουν την κίνηση και με επικοινωνιακή διάθεση, χωρίς να την κρίνουν αρνητικά από την άλλη, μιας και έχουν γρήγορη προσέγγιση στα περιστατικά.

Τέσσερις εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, γνωρίζοντες ξένες γλώσσες, με 6ωρη βάρδια, καλύπτουν τις ανάγκες των περιπολιών, της προστασίας και της παροχής συνδρομής στους πολίτες, με ποδήλατα πλήρως εξοπλισμένα για το σκοπό αυτό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης