Παρασκευή 21.06.2024 | Εορτάζουν: Αφροδίσιος, Αφροδισία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις ευρωεκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ01.06.2024 | 1:31 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το πολιτικό θερμόμετρο έχει σκαρφαλώσει στα κόκκινα καθώς σε λιγότερο από δέκα μέρες οι εκλογείς θα κληθούν να εκλέξουν τους ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα έχουν οι πολίτες που έχουν γεννηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2007. Με επιστολική ψήφο έχουν επιλέξει -εντός και εκτός της επικράτειας- να κάνουν χρήση του εκλογικού δικαιώματός τους, 202.556 εκλογείς. Παράλληλα στην ιστοσελίδα mpp.ypes.gov.gr μπορεί ο καθένας να εντοπίσει το εκλογικό κέντρο που ψηφίζει, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό του, το όνομα του πατέρα και της μητέρας του και το έτος γέννησής του.

Η ταυτοποίηση των ψηφοφόρων κατά τη διάρκεια των εκλογών γίνεται με ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης, βιβλιάριο υγείας ή με την ψηφιακή ταυτότητα.

Η εκλογική άδεια δεν συμψηφίζεται με την κανονική ή άλλης μορφής άδεια. Σε περίπτωση που συμπέσουν οι εκλογές στο διάστημα της αδείας, διακόπτεται η άδεια, χορηγούνται οι ημέρες ειδικής αδείας εκλογών και η κανονική άδεια συνεχίζεται μετά από την ειδική άδεια εκλογών.

Βάσει των υπουργικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί κατά τις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες, ο αριθμός των ημερών άδειας εξαρτάται από την απόσταση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης