Παρασκευή 19.04.2024 | Εορτάζουν: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Πολιτισμός, εκπαίδευση και ψηφιακά εργαλεία, σε πανελλήνιο συνέδριο από τον Δ. Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ15.03.2024 | 1:58 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οι ψηφιακές δυνατότητες και εφαρμογές που αναπτύσσονται το επόμενο διάστημα σε χώρους πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων παρουσιάστηκαν σε σχετικό συνέδριο. Επρόκειτο για το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 , που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-9/3/2024 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – «Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα». Στο πλαίσιο αυτό, η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων κ. Μαρίζα Τσιούτσια παρουσίασε αναλυτικά τα όσα έχουν ήδη προγραμματιστεί να αποτελούν βασικό τμήμα του ψηφιακού πολιτιστικού περιεχομένου τριών μουσειακών χώρων: του χώρου «Σπίτι Τρικαλινών Μουσικών Δημιουργών», του Διαδραστικού Χώρου Τεχνολογίας στο άλσος Προφήτη Ηλία και του Ψηφιακού – Διαδραστικού Ασκληπιείου στο Πρίνος. Η κ. Τσιούτσια ανέλυσε τον ρόλο του εικονικού μουσείου στην εκπαίδευση και τη δυνατότητα εφαρμογής του στους τρεις νέους χώρους πολιτισμού που αναδεικνύει ο Δήμος Τρικκαίων, με βάση τις υπάρχουσες εφαρμογές και το πλαίσιο ανάπτυξής τους για τους επισκέπτες και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το συνέδριο διοργάνωσαν,  το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο  Κύπρου , το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το «Δίκτυο Περραιβία».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης