Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Πολιτιστικά θα κυλήσει το καλοκαίρι για την ΚΝΕ

ΤΟΠΙΚΑ14.07.2018 | 5:26 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Πολιτιστική οντότητα θα λάβει το θεατράκι στις όχθες του Ληθαίου ποταμού, όπισθεν του Μουσείου Τσιτσάνη. Ένα σημείο, το οποίο από την δημιουργία του έως σήμερα πέραν από χώρο ξεκούρασης και αναψυχής, φιλοξενεί πολιτιστικές δράσεις.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ διοργανώνει θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο, στο θεατράκι στον Ληθαίο, όπισθεν του Μουσείου Τσιτσάνη.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, η ΚΝΕ απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στους νέους αλλά και ολόκληρο το λαό της πόλης και επιδιώκει να δημιουργήσει μία ανάσα χαράς και πολιτισμού, να δώσει ευκαιρία ψυχαγωγίας, σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου και τις συνέπειες της σε όλες τις πτυχές της ζωής των νέων και του λαού γενικότερα. Είναι η ίδια πολιτική που απαγορεύει ουσιαστικά στις λαϊκές οικογένειες τις καλοκαιρινές διακοπές, που τους στερεί την πρόσβαση στον πολιτισμό, στην ποιοτική ψυχαγωγία γι’ αυτούς και τα παιδιά τους αφού την μετατρέπει σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Οι ταινίες που θα προβληθούν φέτος επιλέχτηκαν με αφορμή τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, και ακουμπάνε σε ποικιλία θεμάτων όπως η ζωή και το έργο των Μαρξ και Ένγκελς, την ιστορία του Κόμματος, το δηλητήριο του φασισμού, και την Ελλάδα της «μεταπολίτευσης», ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει ποικιλία και στα είδη των ταινιών, από ιστορικό δράμα, μέχρι καυστική κοινωνική κωμωδία.

Η πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιουλίου, και θα συνεχιστούν την Δευτέρα 23, Πέμπτη 26 και τέλος Δευτέρα 30 Ιουλίου.

Έναρξη προβολών 21.00 το βράδυ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης