Κυριακή 14.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Πολιτιστικό το Καλοκαίρι για το δήμο Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ06.06.2019 | 7:53 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ένα όμορφο καλοκαίρι ξεκινά για το δήμο Πύλης, με πλούσιες εκδηλώσεις, με ιδιαίτερα σημαντικές δράσεις από συλλόγους και φορείς της περιοχής και με τη στήριξη του δήμου. Μετά την εκδήλωση προς τιμή της Ιστορικής ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ, την 9η Ιουνίου και ημέρα Κυριακή, στις 11 το πρωϊ, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στην πλατεία Δημαρχείου καθώς και τη διεξαγωγή ενός ακόμη ποδηλατικού αγώνα ο δήμος Πύλης συνεχίζει:

Στις 13 Ιουνίου η Πύλη θα χορέψει σε ρυθμούς Dance Lab.

Με το εργαστήρι χορού της κ. Αγγελικής Πηλίγκου, στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Πύλης και ώρα 20:00 μ.μ..

Με μικρές & μεγάλες σπουδάστριες του Dance Lab, με τις τεχνικές τους δεξιότητες, την εντυπωσιακή ενδυματολογική άποψη και τις χορογραφίες.

Στις 10 Ιουλίου μέχρι στις 14 θα γίνει για πρώτη φορά το 1ο Φεστιβάλ με τίτλο «Η ΠΥΛΗ ΑΝΟΙΞΕ» στην Πόρτα Παναγιά Πύλης, στο Χάνι του Σουφλιά.

Με ελεύθερο κάμπιγκ, με διαδρομές στο βουνό, με προβολές και με συναυλίες.

Στις 12- 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην γραφική Ελάτη το 3ο ετήσιο Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας.

Πολλές εκδηλώσεις, συναυλίες το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου αλλά και δρώμενα στο κέντρο της Ελάτης και στο χώρο τον camping κατά την διάρκεια τον τριήμερου.

Μέσα στον Ιούλιο, επίσης 12-14,  οι λάτρεις του αλόγου, ο Ιππικός Όμιλος Τρικάλων «ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ» θα οργανώσει τη 12η ιππική συνάντηση στα Περτουλιώτικα λιβάδια.

Άλογα , ιππείς, αμαζόνες και φίλοι, θα απολαύσουν το όμορφο τοπίο μέσα από τον μαγικό κόσμο των αλόγων.

Παράλληλα προετοιμάζονται θρησκευτικές εκδηλώσεις:

Στις 8 Ιουνίου, στην Πηγή, γιορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίων Θεοδώρων.

Στις 17 Ιουνίου, ημέρα του Αγίου Πνεύματος γιορτάζουν η Πιαλεία, ο Άγιος Βησσαρίων, το Παλαιοχώρι Γαρδικίου, η Γόμφοι, η Πύρρα, οι Καλόγηροι, το Μοσχόφυτο.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, οι Κοινότητες, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ και όλοι όσοι εμπλέκονται είναι πανέτοιμοι και περιμένουν φίλους επισκέπτες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης