Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Νοσοκομείο Τρικάλων

Πολλά προβλήματα… μία καρέκλα

ΤΟΠΙΚΑ04.10.2019 | 12:20 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Προβληματίζεται και αγανακτεί η κοινωνία αλλά και η επιστημονική κοινότητα από την απαξίωση των υγειονομικών υπηρεσιών του νομού Τρικάλων. Τα όσα συμβαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων προφανώς δεν προέκυψαν χθες. Είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής απουσίας στρατηγικής στην δημόσια υγεία καθώς και της κατεύθυνσης προς όφελος του συνόλου των πολιτών.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο δωδεκαήμερο κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής Τρικάλων, κάπως έτσι απουσιάζουν σημαντικές ειδικότητες γιατρών από το Νοσοκομείο, κάπως έτσι φτάσαμε στην Β΄Παθολογική να μην έχει γίνει πρόσληψη εδώ και 20 χρόνια, όπως αναφέρει ο διευθυντής της κλινικής κ. Στέφανος Μυλωνάς. Όλα αυτά τα χρόνια το Νοσοκομείο δοκιμάστηκε σκληρά μαζί του γιατροί και πολίτες. Η λιτότητα στέρησε σημαντικά βήματα για την αποκατάσταση των προβλημάτων και δημιούργησε ταυτόχρονα σημαντικά κενά. Από την άλλη, ο ίδιος λόγος έστρεψε την κοινωνία στη δημόσια υγεία – στην οποία δεν είχαν πάντα πρόσβαση όλοι – με αποτέλεσμα ενώ οι γιατροί λιγόστευαν, οι ασθενείς να τριπλασιάζονται.

Παρόλο αυτά, ακόμη και μετά από αυτό το σημαντικό crash test που έδειξε ότι σε μεγάλο βαθμό τα Νοσοκομεία κρατιούνται όρθια όσο υπάρχουν γιατροί που προσπαθούν, σήμερα δεν καταφέραμε να βρούμε ένα ρυθμό για να καλυφθούν συνολικά όλες οι ανάγκες. Περιοριζόμαστε σε ημίμετρα, που απέχουν πολύ από αυτό που θέλουμε να λέμε οργανωμένο σύστημα υγείας.

Ποιος θα είναι ο επόμενος Διοικητής ;

Κι ενώ όλα αυτά θέτουν ανοιχτά σε κίνδυνο την υγεία μας, και υποβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής στην περιοχή, η συζήτηση για το Νοσοκομείο σε επίπεδο στελεχών περιστρέφεται γύρω από τα ονόματα που «παίζουν» για τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων. Η διαδικασία κυλάει με βάση προκήρυξης, έχει δοθεί παράταση μέχρι 10 Οκτωβρίου που θα αρχίσουν να εξετάζονται οι αιτήσεις και αναμένεται ο ορισμός του Διοικητή στο τέλος του μήνα μαζί και του νομού Καρδίτσας.

Ανάμεσα στους υποψηφίους είναι και νέοι άνθρωποι, με συναφές επαγγελματικό αντικείμενο και με σπουδές αντίστοιχες, άγνωστο ωστόσο ποιά κριτήρια θα υπερισχύσουν στο τέλος….

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης