Τρίτη 16.08.2022 | Εορτάζουν: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα

Πολύφερνη νύφη η Περιφέρεια Θεσσαλίας για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟΠΙΚΑ21.03.2019 | 5:32 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Κώστας Αγοραστός έχει (και πάλι) στο πλευρό του τον Χρήστο Μιχαλάκη. Πάει και τέλειωσε… Μετά από αναμονή μηνών ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση. Μεταξύ μας… Ήταν κοινό μυστικό ότι ο Μιχαλάκης θα ξανακατέβει με τον Αγοραστό. Ο τελευταίος είχε θέσει βέτο στο κόμμα να τον έχει στο συνδυασμό του. Δεν υπήρχαν τα περιθώρια για άλλες απώλειες και ο Μιχαλάκης (είτε σε κάποιους αρέσει, είτε όχι) είναι  στο πολιτικό χρηματιστήριο… BLUE CHIPS.

Από τη μια η ανακοίνωση του Χρήστου Μιχαλάκη και από την άλλη η προαναγγελία από τον Σάκη Παπαδόπουλο της εναρκτήριας ομιλίας του προεκλογικού του Νίκου Τσιλιμίγκα στη Λάρισα, στις 5 Απριλίου, σηματοδοτούν την ουσιαστική  έναρξη του προεκλογικού αγώνα ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου.

Σε περίπτωση που τελικώς οι εθνικές εκλογές δε διεξαχθούν πρόωρα τον Μάιο, είναι βέβαιο ότι οι περιφερειακές εκλογές θα αξιοποιηθούν για την εξαγωγή και πολιτικών συμπερασμάτων. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Νέα Δημοκρατία θέλουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας για προφανείς λόγους. Η μεν Νέα Δημοκρατία θέλει να διατηρήσει ο κ. Αγοραστός την Περιφέρεια εκτιμώντας ότι έτσι θα εδραιώσει τη θέση της στον κάμπο και ο δε, ΣΥΡΙΖΑ διαβλέπει στην υποψηφιότητα του κ. Τσιλιμίγκα (προέρχεται από το ΚΙΝΑΛ άλλα έσπευσε να τον στηρίξει και το κυβερνών κόμμα) μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την επικοινωνιακή αντεπίθεση στην καρδιά της αγροτικής Ελλάδας.  Επιπρόσθετα, η υποψηφιότητά του, εκτιμούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ενισχύει και στη Θεσσαλία (σε επίπεδο βάσης αλλά και μικρομεσαίων στελεχών) το προοδευτικό μέτωπο στο οποίο επενδύουν πολιτικά για αναστροφή του πολιτικού κλίματος.

Ως εκ τούτου, καθόλου τυχαία δεν ήταν από τη μια, η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εναρκτήρια πολιτική εκδήλωση του κ. Αγοραστού στον Βόλο και από την άλλη, η δημόσια παρέμβαση του Σάκη Παπαδόπουλου υπέρ του κ. Τσιλιμίγκα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης