Δευτέρα 26.02.2024 | Εορτάζουν: Ανατολή, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα, Σεβαστιανός, Σεβαστίνος, Σεβαστός, Σέβος, Σέβης, Φώτιος, Φώτης, Φωτεινός, Φώτις, Φωτεινή, Φανή, Φένια, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ

Πολυήμερη εκδρομή της Γ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων στην Κρήτη

ΤΟΠΙΚΑ12.12.2023 | 4:37 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Φέτος η Γ’ Λυκείου του σχολείου μας πραγματοποίησε την πολυήμερη εκδρομή της στην ΚΡΗΤΗ.

Οι μαθητές και μαθήτριές της Γ’ Λυκείου για μια εβδομάδα περιηγήθηκαν σε όλο το νησί: Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Ρέθυμνο και Χανιά Επισκέφθηκαν την όμορφη Ελούντα, την γραφική Πλάκα  και είδαν απέναντι το Νησί Σπιναλόγκα (το νησί των λεπρών). Περιηγήθηκαν στα Μάταλα, την παραλία των χίπιδων ,  προσκύνησαν στην Μονή Αρκαδίου, (που αποτελεί το πιο ιστορικό μοναστήρι της Κρήτης, το οποίο έμελλε να γίνει το ιερότερο σύμβολο των Αγώνων των Κρητικών για την Ελευθερία, καθώς εδώ έγινε το τραγικό ολοκαύτωμα του 1866 που άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση του νησιού το 1898),  επισκέφθηκαν το Ενυδρείο Κρήτης ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  Ηράκλειου, τους Τάφους  των Βενιζέλων, που βρίσκονται σε μια έξοχη τοποθεσία  επάνω στο λόφο του προφήτη Ηλία με πανοραμική θέα στα Χανιά, τον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού  και της Φαιστού και ξεναγήθηκαν στο Σπήλαιο Μελιδονίου. Ενημερώθηκαν για την παραγωγή κρασιού και ελαιόλαδου σε οινοποιείο και ελαιοτριβείο  της ευρύτερης περιοχής δοκιμάζοντας αγνά τοπικά προϊόντα της κρητικής γης. Γεύτηκαν την παραδοσιακή κρητική κουζίνα κ είδαν τι θα πει κρητική φιλοξενία!!!

Μια εβδομάδα ανάπαυλας και ξεκούρασης από το βαρύ πρόγραμμα τους!

Συνοδοί της εκδρομής ήταν οι εκπαιδευτικοί: Σαρκατζή Βασιλική (Διευθύντρια του Λυκείου), Καλλιά Βαΐα, Ζαρογιάννης Δημήτριος, Παπαγιαννόπουλος Κων/νος και Μπουντούρη Σοφία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης