Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

«Πορτρέτα στο Μουσείο»: Μια βραδιά αφιερωμένη στη «Σχολή της Θεσσαλονίκης»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ06.03.2024 | 6:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η μουσική βραδιά με τίτλο «Πορτρέτα στο Μουσείο», που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων διά του Μουσείου Τσιτσάνη. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένης στη «Σχολή της Θεσσαλονίκης» και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 5 Μαρτίου 2024 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου

Στο πρόγραμμα ακούστηκαν αγαπημένα τραγούδια από δημιουργούς-σταθμούς της «Σχολής της Θεσσαλονίκης», όπως ο Κουγιουμτζής, ο Ρασούλης, ο Παπάζογλου, ο Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σαββόπουλος, ο Καζαντζής, ο Ζερβουδάκης, ο Μπακιρτζής κ.α.

Τα τραγούδια ερμήνευσε με μαεστρία ο Παντελής Θεοχαρίδης, συνοδευόμενος από τρικαλινή ορχήστρα, σε ενορχηστρώσεις του Σάκη Κοντονικόλα.

Την ορχήστρα αποτελούσαν οι μουσικοί, Στέφανος Σεκέρογλου Βιολί, Βασίλης Μητσιάκης Μπουζούκι, Γιώργος Ρέτος Κιθάρα, Σάκης Κοντονικόλας Πιάνο, Γιάννης Καρακαλπακίδης Κοντραμπάσο.

Στο πλαίσιο της βραδιάς, κείμενα για τη «Σχολή της Θεσσαλονίκης» διάβασαν οι Στέλιος Καραγιώργος και Θεοδώρα Σαργιώτη, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν:

Ο γνωστός συνθέτης, στιχουργός, μουσικός παραγωγός και συγγραφέας Γιώργος Ανδρέου εξήρε την πλούσια μουσική παράδοση της πόλης των Τρικάλων, αναφερόμενος στους δύο μεγάλους Τρικαλινούς δημιουργούς, τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα.

Κείμενα ανέγνωσαν ο υπεύθυνος της διοργάνωσης κ. Στέλιος Καραγιώργος και η κ. Θεοδώρα Σαργώτη, διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων.

Παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας, η Έφη Λεβέντη, εντεταλμένη σύμβουλος για τις Δημόσιες Σχέσεις στον Δήμο Τρικκαίων, η δημοτική σύμβουλος Ζωή Παπαναστασίου και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης Θανάσης Ξάφος.

Το κοινό χειροκρότησε θερμά και σιγοτραγούδησε σε μια μουσική βραδιά γεμάτη μελωδίες και νοσταλγία, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη διαχρονικότητα και τη δύναμη του επονομαζόμενου ως έντεχνου τραγουδιού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης