Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

POS: Μειώσεις στις χρεώσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ28.02.2024 | 5:33 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε διπλή συμφωνία για ψαλίδι στις χρεώσεις που επιβάλλονται στους επαγγελματίες που δέχονται πληρωμές μέσω POS και παράταση του πλαφόν στο επιτόκιο βάσης για στεγαστικά δάνεια μέχρι τον Απρίλιο του 2025 συμφώνησαν τραπεζίτες, εταιρείες διαχείρισης συναλλαγών και υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ύστερα από ενημέρωση και θετικό σήμα που έδωσαν Τράπεζα της Ελλάδος και ΕΚΤ.

Πρόκειται για εξέλιξη η οποία προέκυψε ύστερα από τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη με τις τράπεζες την περασμένη εβδομάδα.

Από τις συμφωνίες πώλησης των συστημάτων αυτών προκύπτουν κοινοπραξίες και προβλέπονται μελλοντικά έσοδα για τις τέσσερις συστημικές, ενώ υπάρχουν και άλλες δύο μικρότερες τράπεζες, οι οποίες διατηρούν αυτόνομα τα συστήμα πληρωμών (acquirers).

Τράπεζες και acquirers συμφώνησαν να στείλουν σύντομα υπόμνημα στο υπουργείο Οικονομικών για τα περιθώρια μείωσης των χρεώσεων στα POS, με στόχο να πέσουν στα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Καθώς οι τράπεζες έχουν κλείσει συμφωνίες με τις εταιρείες πληρωμών και επηρεάζονται τα έσοδά τους, μολονότι έχουν πουλήσει τα συστήματα αυτά, είχε προηγηθεί ενημέρωση της εποπτείας, δηλαδή τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) της ΕΚΤ.

Οι επόπτες άνοιξαν το πράσινο φως και πλέον οι αρμόδιες Αρχές περιμένουν τις προτάσεις των τραπεζών ώστε να μειωθούν οι χρεώσεις από το επίπεδο 0,70%-1,25% σήμερα στο περίπου 0,5%-1% ή χαμηλότερα, λαμβάνοντας υπόψη τις συμφωνίες πώλησης και τα χαρακτηριστικά της αγοράς.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης