Τρίτη 28.06.2022 | Εορτάζουν: Ανάργυρος, Ανάργυρη, Αναργυρούλα, Γερμανός

Πως θα είναι τη νέα χρονιά το Ερασιτεχνικό;

ΑΘΛΗΤΙΚΑ15.05.2020 | 1:42 πμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Η διακοπή των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, είναι γεγονός ότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο συγκεκριμένο χώρο και μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί πλέον το πως θα είναι τα πράγματα τη νέα αγωνιστική σεζόν

‘Οσον αφορά το νομό μας, είναι γεγονός ότι από φέτος υπήρξαν κάποια θέματα με ορισμένες ομάδες που δεν κατάφεραν να κατέλθουν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Ωστόσο, η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω κορωνοιού, μπορεί να αποτέλεσε αναγκαίο κακό, αλλά από την άλλη είναι γεγονός ότι απαξίωσε σε ένα βαθμό το συγκεκριμένο προιόν.

Τι πρόκειται όμως να δούμε από την επόμενη χρονιά στις κατηγορίες της ΕΠΣΤ;

Κατ’αρχήν, είναι βασικό να δούμε το πόσοι από τους ανθρώπους οι οποίοι μέχρι και φέτος δαπανούσαν για τις ομάδες τους λίγα ή πολλά χρήματα, από το υστέρημά τους, θα συνεχίσουν να πράττουν το ίδιο για ακόμη μία χρονιά;

Ομάδες που απώλεσαν το στόχο τους όχι μέσα στο γήπεδο, αλλά λόγω του ξαφνικού θανάτου των πρωταθλημάτων θα βρουν το κουράγιο και την επόμενη χρονιά να θέσουν τους ίδιους στόχους;

Παράλληλα, είναι γεγονός ότι και ένα μεγάλο μέρος των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών του νομού κουράστηκαν από αυτή την κατάσταση και στο μυαλό τους υπάρχει και το ενδεχόμενο μίας δεύτερης πανδημίας που ενδέχεται να πλήξει και πάλι το χώρο και να επιφέρει νέα διακοπή το Φθινόπωρο.

Και μιλάμε για παιδιά που δεν αμείβονται. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών το κάνουν για την πάρτη τους, για την αγάπη που έχουν για το εν λόγω άθλημα και για την ομάδα του χωριού της.

Θα είναι πολύ σημαντικό λοιπόν όλοι οι προαναφερθέντες, ο καθένας από το μετερίζι του να συνεχίσει να προσφέρει και οι απώλειες να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες.

Αν από την άλλη φανεί το Καλοκαίρι ότι υπάρχουν αρκετές ομάδες που δε θα δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα, δεν αποκλείεται καθόλου να έχουμε κάποια αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Τώρα, το αν και πως θα γίνει αυτή, είναι καθαρά στο χέρι της ΕΠΣΤ που παρακολουθεί τις εξελίξεις και είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξει αναλόγως.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό υπάρχουν και αχτίδες αισιοδοξίας από ειδήσεις που προκύπτουν, όπως για παράδειγμα η επικείμενη επιστροφή ομάδων στα γήπεδα, όπως για παράδειγμα ο Α.Ο Πηγής, τον οποίο δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλοι.

Προσωπική μας άποψη είναι ότι ακόμη και στη δύσκολη αυτή συγκυρία, το ερασιτεχνικό θα καταφέρει να βρει το δρόμο του, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών μας.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης