Κυριακή 07.03.2021 | Εορτάζουν: Ευγένιος, Ευγένης

Πόσα κερδίζουμε από τους τουρίστες στη Θεσσαλία;

ΤΟΠΙΚΑ12.02.2019 | 5:34 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, όχι μόνο για την τουριστική κίνηση, αλλά και για τα χρήματα που επενδύονται στη Θεσσαλία, από ξένους τουρίστες. Με λίγα λόγια, δεν αρκεί να έχεις τουρισμό, αλλά πρέπει και ο τουρισμός να αποδίδει οικονομικά για να μπορέσει αυτό να προστεθεί ως κέρδος τελικά για μια περιοχή.

Πόσα χρήματα ξοδεύουν  λοιπόν οι ξένοι επισκέπτες σε κάθε ταξίδι τους στις 13 διαφορετικές Περιφέρειες της χώρας ; Η Θεσσαλία, ανήκει στις περιφέρειες που οι τουρίστες, ξοδεύουν λιγότερα, ενώ φέτος ήταν ακόμη πιο φειδωλοί σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων της  ΤτΕ οι ξένοι ταξιδιώτες ξόδεψαν κατά μέσο όρο 4,6% λιγότερο από πέρυσι στην Αττική ενώ η μείωση έφθασε το 11,5% στα Ιόνια Νησιά και το 12,1% στην Κρήτη.
Λιγότερα ξόδεψαν οι ξένοι τουρίστες και στο Βόρειο Αιγαίο (-9,9%), η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (-19,4%), η Δυτική Μακεδονία και η Ήπειρος (-14,4% έκαστη) και η Θεσσαλία (-6,7%).

Σε ποσό ανά άτομο, μιλάμε για λίγο πάνω από τα 400 ευρώ . Πιο συγκεκριμένα οι επισκέπτες ξόδεψαν 409,3 ευρώ στη Θεσσαλία.

Οι εισπράξεις από κάθε επισκέπτη βέβαια είναι δευτερεύουσα παράμετρος. Το κύριο πρόβλημα, είναι η συνολική πτώση στα τουριστικά έσοδα, παρά την αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Για το νομό Τρικάλων, τα στοιχεία δεν μπορούν να επιμεριστούν ξεκάθαρα. Όμως είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη, ότι όλο αυτό  μας αφορά κυρίως για το δήμο Μετεώρων, μιας και προσελκύει το μεγαλύτερο μέρος των ξένων τουριστών. Οπότε, και ανάλογα θα πρέπει να κινηθούν οι εκτιμήσεις αλλά και οι επόμενες κινήσεις.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop