Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ποσό 13,1 εκ. ευρώ για το αρδευτικό δίκτυο της ΠΕ Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ03.05.2024 | 9:04 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η έλευση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Υποδομών Νίκου Ταχιάου, έφερε ευχάριστες εξελίξεις για το νομό Τρικάλων και δη για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Παρουσία όλων στο Δημαρχείο Τρικκαίων υπογράφτηκε ενώπιον του «οικοδεσπότη» Δημάρχου Τρικκαίων και Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκου Σακκά ένα εξαιρετικής σημασίας έργο, αυτό της «Κατασκευή δικτύων άρδευσης νομού Τρικάλων».

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία αρδευτικών έργων που θα εξυπηρετήσουν ανάγκες και θα βελτιώσουν τις συνθήκες άρδευσης σε καλλιέργειες αγροκτημάτων του Ν. Τρικάλων υπό καθεστώς αναδασμού. Αντικαθίστανται τα παλιά επιφανειακά δίκτυα με δίκτυα pvc και με πίεση καλύπτοντας 80.000 στρέμματα σε 21 χωριά και μήκος 255 χλμ. στους τέσσερις Δήμους. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 24 μηνών και ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 13,1 εκ. ευρώ.
Τα χωριά, στην περιφέρεια των οποίων θα αντικατασταθούν τα δίκτυα, είναι:
Δήμος Τρικκαίων: Αγιοι Απόστολοι, Διαλεχτό, Μεγ. Κεφαλόβρυσο, Κεφαλόβρυσο, Μεγάρχη, Χρυσαυγή, Μεγάλα Καλύβια.
Δήμος Φαρκαδόνας: Πετρόπορος Ταξιάρχες, Φαρκαδόνα, Πηνειάδα, Ζάρκο, Κλοκοτός.
Δήμος Μετεώρων: Περιστέρα, Σαρακίνα.
Δήμος Πύλης: Γόμφοι, Παλαιομονάστηρο, Λυγαριά, Μουριά, Πηγή, Δροσερό.

Τα χρήματα προέρχονται κατά 85% από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους.
Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών κ. Αντώνης Κοτσώνης ακολουθήθηκε η ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία, το έργο θα παραδοθεί στον φορέα διαχείρισης για τη λειτουργία, τη συντήρηση και τη διαχείρισή του. Ο κ. Κοτσώνης υπέγραψε τη σύμβαση από την πλευρά του Υπουργείου, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας P&C Development κ. Φίλιππο Κωτούλα

Δήμαρχος Τρικκαίων: Αλλάζει τη μορφή του αρδευτικού δικτύου

Ο κ. Σακκάς, υποδεχόμενος τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υποδομών, τους ευχαρίστησε αρχικώς για το ότι από την πρώτη στιγμή μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου «βρίσκονται δίπλα μας σε οτιδήποτε χρειαστούμε», επισημαίνοντας πως μαζί με τους άλλους Υπουργούς από τη Θεσσαλία «πασχίζουν να βρει η περιοχή τον δρόμο της κανονικότητας, το συντομότερο δυνατόν».

Υπουργός Υποδομών: 3 σημαντικές παρεμβάσεις

Ο κ. Σταϊκούρας, μετά τις ευχαριστίες στους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, καθώς και στους κ. Ταχιάο και Σακκά για την «εξαιρετική συνεργασία», έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή των Τρικάλων, ως πόλης στην οποία υπογράφεται η συγκεκριμένη σύμβαση, αποδεικνύοντας «το ενδιαφέρον για την περιφερειακή ανάκαμψη», με στόχο οι πολίτες να γνωρίσουν το συγκεκριμένο έργο.

Ο κ. Σταϊκούρας έδωσε έμφαση σε άλλες δύο βασικές παρεμβάσεις για τη Θεσσαλία.
Η πρώτη αφορούσε στην ολοκλήρωση ενός «εξαιρετικά σημαντικού δρόμου για την περιφερειακή ανάπτυξη πρωτίστως της Θεσσαλίας και της ΠΕ Τρικάλων», του Ε65, η ολοκλήρωση του οποίου θα σημάνει «πρόσθετους αναπτυξιακούς πόρους».
Η δεύτερη παρέμβαση, αφορούσε στην οικονομική συμβολή για τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία, που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μουζάκι.

Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Ανθεκτικά έργα, για την επόμενη ημέρα της Θεσσαλίας

Ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε πως η Θεσσαλία αλλάζει με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η κυβέρνηση «σχεδιάζει ασφαλή έργα, στα πρότυπα του Ε65. Το Υπουργείο Υποδομών είναι παρόν με τα έργα αποκατάστασης και τα έργα για την επόμενη ημέρα, με στόχο τη μείωση της κλιματικής κρίσης, αλλά και με έργα ανθεκτικά, για την επόμενη ημέρα της Θεσσαλίας».

Υφυπουργός Υποδομών: Διασφαλίζουμε το νερό

Ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι δίνεται πολύ μεγάλο βάρος στη Θεσσαλία, με προσπάθεια να «υπάρξει αρωγή στη καθημερινότητα και κατά το δυνατόν άμεση αποκατάσταση της κανονικότητας, καθώς σχεδιάζουμε το μέλλον της Θεσσαλίας». Για το συγκεκριμένο έργο επεσήμανε ότι «εμείς διασφαλίζουμε το νερό» και ότι «όπως είπε ο πρωθυπουργός, το τι θα καλλιεργεί η Θεσσαλία δε θα επιβληθεί άνωθεν».

Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων: Εργα αποκατάστασης και ανάπτυξης

Η κ. Ντιντή τόνισε πως «μαζί με τα έργα αποκατάστασης “τρέχει” παράλληλα και η ανάπτυξη του τόπου», ενώ ανέφερε πως αναμένονται και έργα από τις αρχές Ιουλίου, τονίζοντας πως «αποδεικνύεται εν τοις πράγματι ότι η συνεργασία Περιφέρειας και Υπουργείου (Υποδομών) είναι αγαστή και δόκιμη»

Δήμαρχος Πύλης: Σημαντική βοήθεια στους αγρότες

Ο κ. Μαράβας σημείωσε ότι το έργο έπρεπε να είχε υλοποιηθεί πριν χρόνια, αποδίδοντας εύσημα στον Υπουργό κ. Σταϊκούρα, επισημαίνοντας πως με την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου δίνεται σημαντική βοήθεια στους αγρότες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης