Παρασκευή 21.06.2024 | Εορτάζουν: Αφροδίσιος, Αφροδισία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Πότε λήγουν οι προθεσμίες για POS και IRIS

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ30.05.2024 | 2:58 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για όσους έχουν εκκρεμότητες με την εγκατάσταση συστημάτων πληρωμής POS που μπορούν να διασυνδεθούν με ταμειακές μηχανές άλλα και για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που πρέπει να κάνουν τα απαραίτητα για να δέχονται και πληρωμές μέσω του συστήματος IRIS.

Στις 10 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για 7.600 επιχειρήσεις που διαθέτουν συστήματα τα οποία όμως είναι ασύμβατα μεταξύ τους, για να προχωρήσουν στην άμεση αντικατάσταση είτε της ΦΗΜ, είτε του τερματικού POS. Υπενθυμίζεται οτι η παράταση που δόθηκε στις παραπάνω επιχειρήσεις καθως, δεν κατόρθωσαν να διασυνδεθούν χωρίς δική τους υπαιτιότητα, λόγω τεχνικής αδυναμίας κάποιας εκ των συσκευών τους.Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις ανατρέχοντας στη διεύθυνση https://www.aade.gr/syndyasmoi-tameiakon-mihanon-pos μπορούν να δουν τους συνδυασμούς ταμειακού συστήματος και τερματικού POS, που διασυνδέονται με επιτυχία, ώστε να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την προμήθεια του κατάλληλου και με ετοιμότητα διασύνδεσης ταμειακού συστήματος με το Μέσο Πληρωμής, που διαθέτουν, ή αντιστρόφως, ανάλογα με την επιλογή τους.

Μετά την παρέλευση της 10η Ιουνίου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ και 20.000 ευρώ εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS.

Εξάλλου, στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία που έχουν αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες για να εντάξουν στο σύστημα πληρωμών ΙRIS στις συναλλαγές τους. Όσοι δεν το πράξουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί έως τις 31 Μαρτίου 2025 το σύστημα άμεσων πληρωμών θα επεκταθεί στο σύνολο των επιχειρήσεων. Η επέκταση αφορά όλο το φάσμα των συναλλαγών, το ηλεκτρονικό και το φυσικό εμπόριο.

Οι άμεσες πληρωμές παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση καθώς οι εγγεγραμμένοι χρήστες του IRIS ξεπερνούν πλέον τα 2,6 εκατομμύρια, εκ των οποίων πάνω από 405.000 εγγράφηκαν από τον Ιανουάριο και μετά, καταγράφοντας αύξηση περίπου 18,5% μέσα σε 4 μήνες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης