Κυριακή 25.02.2024 | Εορτάζουν: Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Λωξάνδρα, Λωξάντρα Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Άξιος, Άξια

Πότε θα γίνει η καταβολή των έκτακτων ενισχύσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ05.12.2023 | 4:42 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό θα καταβληθούν οι έκτακτες ενισχύσεις των Χριστουγέννων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για συνταξιούχους και ευάλωτους πολίτες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΕΦΚΑ οι καταβολές θα αρχίσουν από τις 18 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 21 του μήνα.

Ειδικότερα:

-Στις 18 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση των 150 ευρώ στους συνταξιούχους.

-Στις 20 Δεκεμβρίου θα δοθεί η ενίσχυση από 100 έως 200 ευρώ στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά.

-Στις 19 και 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις Ιανουαρίου με την αύξηση του 3%.

-Στις 22 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι έκτακτες ενισχύσεις του ΟΠΕΚΑ που αφορούν: Μιάμιση δόση για το επίδομα παιδιού, επιπλέον μισό εισόδημα αλληλεγγύης, 200 ευρώ σε άτομα με αναπηρία.

Ξεκίνησε σήμερα εξάλλου η προπληρωμή επιδομάτων, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, παροχών και Δώρου Χριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ. Αφορά:

-Προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας,

-Προπληρωμή της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων,

-Προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους, σε δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, του επιδόματος γονικής αδείας και του επιδόματος εργασίας.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τη ΔΥΠΑ.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης