Κυριακή 24.09.2023 | Εορτάζουν: Θέκλα, Κόπρος, Κόπρις, Μυρσίνη, Μυρτώ, Μυρτιά, Μυρτιδιώτισσα, Μύρτα, Μυρσώ, Μέρσα, Αμερισούδα, Αμερσούδα, Αμέρσσα, Αμέρσα, Πέρσης, Περσεφόνη, Πέρσα, Πέρση

Πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις από την Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ06.03.2021 | 4:14 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με τον διάσημο σεφ Ηλία Μαμαλάκη με θέμα την Μεσογειακή (Κρητική) διατροφή. Αρχικά, ο κ. Μαμαλάκης αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και στις θρεπτικές αξίες των προϊόντων. Ανέλυσε την υψηλή διατροφική αξία της ελληνικής κουζίνας, τις ομοιότητες και διαφορές από διεθνείς κουζίνες  και τις επιρροές που δέχθηκε από τον Πόντο και την Μικρά Ασία.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαμαλάκης αναφέρθηκε στα μελλοντικά του σχέδια, στην έκδοση του νέου του βιβλίου, απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού και ανέλυσε μύθους και αλήθειες περί της διατροφής. Ακολούθησε διάλογος με τους συμμετέχοντες, ενώ υποσχέθηκε όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να επισκεφθεί και δια ζώσης την Βιβλιοθήκη.

Ευχαριστούμε τον κ. Μαμαλάκη για το γευστικό ταξίδι που μας πρόσφερε!

 

Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων

Την Πέμπτη 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων. Τα μέλη είχαν αποφασίσει να στραφούν στο είδος της ποίησης, και συγκεκριμένα να μελετήσουν το έργο του «ποιητή του ονείρου», όπως τον αποκάλεσαν, Τάσου Λειβαδίτη. Οι στίχοι του προβλημάτισαν, ταξίδεψαν και ενθουσίασαν τους αναγνώστες, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να συνεχίσουν τη μελέτη του έργου του έως την επόμενη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Μαρτίου 6:30 μ.μ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης