Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του διακεκριμένου Έλληνα ζωγράφου Σταύρου Κοτσιρέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ16.11.2023 | 5:44 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής του γνωστού καλλιτέχνη Σταύρου Κοτσιρέα με τίτλο «Μετέωρα, Ανέσπερο φως».

Στην έκθεση, που περιλαμβάνει μέρος των έργων που δημιούργησε ο καλλιτέχνης με θέμα τα Μετέωρα, παρουσιάστηκαν οι χαρακτηριστικές τοπιογραφίες του, γλυπτά, σχέδια με μελάνι και ξυλογραφίες. Η δύναμη της φύσης λειτούργησε ως έμπνευση για τον καλλιτέχνη που δημιούργησε μια σειρά έργων που διακρίνονται τόσο για τη μορφολογική ισορροπία, όσο και για τη χρωματική τους οργάνωση. Ο καλλιτέχνης συνομίλησε με το φιλότεχνο κοινό για τη ποιητική διάσταση των έργων του, τα θερμά χρώματα των μαγευτικών τοπίων του, την εκφραστικότητα των γραμμών και την απουσία ανθρώπινης παρουσίας.

Ο κ. Κοτσιρέας ζει και εργάζεται στην Αγγλία από το 1994 και έχει παρουσιάσει το έργο του σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Το έργο του βρίσκεται σε ιδιωτικές, δημόσιες και εταιρικές συλλογές.

Η έκθεση θα φιλοξενείται στο χώρο της Βιβλιοθήκης μέχρι 10 Ιανουαρίου 2024.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης