Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Πράσινο φως για «συντήρηση κτιρίου Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων»

ΤΟΠΙΚΑ05.06.2018 | 8:35 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Πράσινο φως άναψε το «Πράσινο Ταμείο» εγκρίνοντας  σε πρώτη φάση ένα έργο και συνεχίζει την αξιολόγηση για ένα δεύτερο.
Το έργο που εγκρίθηκε, όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Τρικκαίων,  λέγεται επισήμως «συντήρηση κτιρίου Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων».  Ο Δήμος Τρικκαίων, υπέβαλλε σχετική πρόταση από τον Νοέμβριο του 2017. Πρόταση αξίας 495.500 ευρώ  για την συντήρηση του κτηρίου που από τον 19ο αιώνα στέκει στο κέντρο των Τρικάλων και αποτελεί σημείο αναφοράς στο πλαίσιο του σχεδιασμού για διάσωση της ιστορικής μνήμης από τον Δήμο Τρικκαίων.

Προτεινόμενες εργασίες

Οι προτεινόμενες εργασίες είναι πολλές και διαφορετικές, δείγμα της πολυπλοκότητας της συντήρησης: από στήριξη της στέγης και των ταβανιών, καθαρισμό λιθοδομής, μόνωση και στεγάνωση, μέχρι αμμοβολή σε κιγκλιδώματα και επαναφορά των αρχικών χρωμάτων σε πόρτες, παράθυρα και σκάλες.
Η δεύτερη πρόταση, η οποία αναμένει την οριστική της έγκριση, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, στην οποία βρίσκεται, αφορά στο γνωστό έργο της ανάπλασης στη λαϊκή αγορά. Ο τίτλος είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. Όσον αφορά το σχέδιο, σημειώνεται επίσης από τη δημοτική αρχή, γίνεται λόγος  για αύξηση του πλάτους των νησίδων και των πεζοδρομίων στις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Ηρώων Αλβανικού Μετώπου, για συγκεκριμένη χωροθέτηση των πάγκων των πωλητών, για αύξηση του χώρου για πεζούς, για ομοιομορφία και τάξη, με σύγχρονη ανάδειξη για τη μακραίωνη υπαίθρια λαϊκή αγορά των Τρικάλων.
Και για τις δύο προτάσεις, απαιτείται πλέον η υποβολή κάποιων πρόσθετων στοιχείων, τεχνικής φύσης. Το μεν πρώτο έργο θα χρηματοδοτηθεί γρηγορότερα, το δε δεύτερο – για τη λαϊκή αγορά – θα χρηματοδοτηθεί το επόμενο διάστημα, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, τονίζεται επίσης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης