Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Πρεμιέρα για τις πανελλήνιες εξετάσεις αύριο Πέμπτη

ΤΟΠΙΚΑ29.05.2024 | 9:04 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Πανέτοιμη εμφανίζεται η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων για την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων, αύριο Πέμπτη 31 Μαΐου.

Η αυλαία των φετινών πανελληνίων εξετάσεων ανοίγει με τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων του νομού που θα διαγωνιστούν στο μάθημα γενικής παιδείας, αυτό της Νεοελληνικής Γλώσσας – Έκθεσης. Μια ημέρα αργότερα, την Παρασκευή, στα θρανία των εξεταστικών αιθουσών θα καθίσουν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων που θα διαγωνιστούν στο ίδιο μάθημα.

Η πρώτη ημέρα των πανελληνίων ξεκινά με τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων που θα περάσουν τις πύλες των 2 εξεταστικών κέντρων του νομού και συγκεκριμένα του 1ου και του 2ου Επαγγελματικών Λυκείων Τρικάλων.

Συνολικά, από τα επαγγελματικά λύκεια, στον εξεταστικό μαραθώνιο θα συμμετέχουν 302 υποψήφιοι, εκ των οποίων 246 τελειόφοιτοι και 56 απόφοιτοι, παλαιότερων ετών, διεκδικώντας μια από τις θέσεις που προσφέρονται σε ΑΕΙ και στις σχολές του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Για τα γενικά λύκεια αναμένεται να λειτουργήσουν 14 εξεταστικά κέντρα, που θα δεχτούν τους 951 υποψηφίους, εκ των οποίων 803 τελειόφοιτοι και 148 απόφοιτοι.

Ως ώρα έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων ορίστηκε 8:30 το πρωί ενώ οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στις εξεταστικές αίθουσες στις 8 το πρωί, έχοντας στην διάθεσή τους 3 ώρες.

Από πλευράς Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, όπως προαναφέρθηκε όλα είναι πανέτοιμα για την έναρξη του διαγωνισμού.

Τις ευχές της προς τους υποψηφίους απηύθυνε και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης.

«Θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία σε όλες και όλους εσάς. Εύχομαι από καρδιάς οι προσπάθειές σας να ανταμειφθούν. Σε αυτό το χρονικό σημείο, εσείς, αλλά και οι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών, μπαίνετε στη μάχη για να πετύχετε την εισαγωγή σας στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας.

Οι εξετάσεις αυτές είναι αναμφισβήτητα ένα ταξίδι για την Ιθάκη σας, που ακόμα κι αν δε βρείτε το λιμάνι της, το ταξίδι είναι εξίσου σημαντικό με τον προορισμό οπλίζοντάς σας με γνώσεις, εμπειρίες, σοφία και ωριμότητα. Θέλω να είστε σίγουροι/ες ότι στην προσπάθειά σας αυτή δεν είστε μόνοι/ες σας. Έχετε δίπλα τους/τις εκπαιδευτικούς σας, τις οικογένειές σας που αυτή τη σχολική χρονιά ως συνοδοιπόροι, ταξίδεψαν μαζί σας στο δύσκολο ταξίδι της προετοιμασίας. Η συμμετοχή τους ήταν και είναι ανεκτίμητη και για τον λόγο αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω για την προσφορά τους.

Οπλιστείτε λοιπόν με ηρεμία, ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, ώστε να αξιοποιήσετε τους κόπους και τις θυσίες σας. Πιστέψτε στις δυνάμεις σας και στις ικανότητές σας, διότι τα όνειρα θέλουν δύναμη, πείσμα και κάθε αγώνας κερδίζεται με πίστη και ψυχική δύναμη. Να γνωρίζετε ότι πρέπει να διεκδικείτε τα όνειρά σας με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και να είστε βέβαιοι/ες ότι οι επιλογές και τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν.

Κλείνοντας, ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι, τόσο από το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Επιπλέον στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και ενημέρωσης, στην οποία μπορείτε να απευθύνεστε εσείς και οι οικογένειές σας σε όλη τη διάρκεια των εξετάσεων.», τόνισε ο κ. Καπανιάρης, ευχαριστώντας τους εκπαιδευτικούς που υπήρξαν συνοδοιπόροι αυτής της μεγάλης προσπάθειας των μαθητών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης