Παρασκευή 19.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Πρεμιέρα για τις πανελλήνιες εξετάσεις

ΤΟΠΙΚΑ05.06.2019 | 7:02 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Πανέτοιμοι εμφανίζεται η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων για την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων την Πέμπτη.

Η αυλαία των φετινών πανελληνίων εξετάσεων ανοίγει με τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων του νομού που θα διαγωνιστούν στο μάθημα γενικής παιδείας, αυτό της Νεοελληνικής Γλώσσας – Έκθεσης. Την Παρασκευή, στα θρανία των εξεταστικών αιθουσών θα καθίσουν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων που θα διαγωνιστούν στο ίδιο μάθημα.

Στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων αναμένεται να λειτουργήσουν δυο εξεταστικά κέντρα που θα δεχτούν τους 279 απόφοιτους και τελειόφοιτους των ΕΠΑ.Λ. Ειδικότερα στο 1ο Εξεταστικό Κέντρο που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του 1ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων θα προσέλθουν για να διαγωνιστούν οι υποψήφιοι του 1ου ΕΠΑ.Λ., του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και του ΕΠΑ.Λ. Καλαμπάκας. Στο 2ο Εξεταστικό Κέντρο που θα φιλοξενηθεί στο 2ο ΕΠΑ.Λ. θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι του 2ου ΕΠΑ.Λ. και των ΕΠΑ.Λ. Φαρκαδόνας και της Πύλης.

Αναφορικά με τους υποψηφίους των γενικών λυκείων, αυτοί θα διαγωνιστούν την Παρασκευή στα 13 εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν συνολικά σ’ όλο το νομό Τρικάλων, στην πόλη και την περιφέρεια. Συνολικά από τα γενικά λύκεια στον εξεταστικό μαραθώνιο θα συμμετέχουν 1.035, διεκδικώντας μια από τις θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και στις σχολές  των Σωμάτων Ασφαλείας.

Από πλευράς Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, όπως προαναφέρθηκε όλα είναι πανέτοιμα για την έναρξη του διαγωνισμού.

Τις ευχές της προς τους υποψηφίους απηύθυνε και η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κα Βασιλική Κάκλα.

«Ευχόμαστε σ’ όλους τους υποψηφίους και όλες τις υποψήφιες καλή επιτυχία και εκπλήρωση όλων των προσδοκιών τους και των στόχων τους. Να έχουν υγεία και δύναμη σ’ όλη τη διαδικασία των εξετάσεων.», σημείωσε μεταξύ των άλλων η κα Κάκλα.

Πλέον οι υποψήφιοι καλούνται να αποβάλλουν το άγχος και να προσέλθουν στην μάχη των εξετάσεων που θα κρίνει την εισαγωγή τους στις σχολές και στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης