Σάββατο 08.05.2021 | Εορτάζουν: Αρσένιος, Αρσένης, Αρσενία, Αρσίνα, Αρσινόη, Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία, Μήλιος, Μήλης, Μηλιώ, Μηλιά, Μηλίτσα

Πρεμιέρα εκπτώσεων με χαμηλή κίνηση στην αγορά

ΤΟΠΙΚΑ15.01.2019 | 4:29 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ξεκίνησαν χθες οι χειμερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Και παρόλο που στις βιτρίνες των καταστημάτων φιγουράρουν τα πρώτα ποσοστά των εκπτώσεων που φτάνουν μέχρι και 70%, σε πολλά εμπορικά οι καταναλωτές με δυσκολία έβαζαν πρώτη μέρα των εκπτώσεων το χέρι στην τσέπη. Σ’ αυτό συνέβαλε και η άμεση, μετά τις γιορτές έναρξη των εκπτώσεων, που δεν αφήνει τα περιθώρια στους καταναλωτές για επιπλέον αγορές ακόμη και σε εκπτωτικές τιμές.

Εξάλλου αρκετοί έμποροι, που έχουν την εμπειρία των τελευταίων χρόνων, δεν περιμένουν μεγάλα «θαύματα» από την περίοδο αυτή, που πλέον δεν αποτελεί σημαντική «ανάσα» για τα ταμεία τους.

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των καταναλωτών, που είναι μισθοσυντήρητοι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να διαθέσουν τέτοιο μέρος των εισοδημάτων τους σε καταναλωτικές αγορές που απαιτείται για την αναθέρμανση της αγοράς δεν αλλάζει ούτε την περίοδο των εκπτώσεων, όσο ελκυστικές κι αν είναι οι μειώσεις τιμών στις οποίες είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν οι έμποροι.

Κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα των εκπτώσεων η κίνηση των καταναλωτών ήταν διερευνητική και αποσκοπούσε μόνο στη σύγκριση τιμών και ειδών, κυρίως ένδυσης και υπόδησης.

Ούτως ή άλλως πάντως οι πρώτες ημέρες των εκπτώσεων είναι διερευνητικού χαρακτήρα για τους καταναλωτές, που συγκρίνουν τιμές και ποιότητες ειδών, κυρίως ένδυσης και υπόδησης, πριν προχωρήσουν στις αγορές τους.
Καταστηματάρχης σημείωσε χθες πως σαφή εικόνα της κίνησης στην τοπική αγορά την περίοδο των εκπτώσεων θα διαμορφωθεί μετά το πρώτο 15νθημερο, δηλαδή στις αρχές του επόμενου μήνα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop