Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την ομαλότητα και την κανονικότητα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ29.05.2018 | 3:45 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

H κυβέρνηση υπογράφοντας το 4ο μνημόνιο αποδέχεται τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2002 τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ αναφέροντας ταυτόχρονα ότι το κράτος Δικαίου δεν λειτουργεί και η διάκριση των εξουσιών παραβιάζεται.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι πρέπει να αποκαταστήσουμε την ομαλότητα και την κανονικότητα στη χώρα ενώ όπως είπε, η Ελλάδα μετά από τρία χρόνια μπαίνει σε εκλογικό κύκλο. «Είναι η ψήφος που θα φέρει την κάθαρση και ευκαιρία για επανεκκίνηση».

Μίλησε για ένα σφικτό δημοσιονομικό κοστούμι για τη χώρα, το οποίο όπως είπε, είναι το βαρύ τίμημα της αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη ότι η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στο φορολογικό και το ασφαλιστικό, δημιουργούν νέες δημοσιονομικές βόμβες. Οι Έλληνες, πρόσθεσε, χρωστούν 102 δισ στην εφορία, 31 δισ στα ασφαλιστικά ταμεία και 100 στις τράπεζες.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό σύστημα, ανέφερε ότι και σήμερα δεν εξασφαλίζει την αλληλεγγύη και μετατρέπει συντάξεις  σε προνοιακά επιδόματα. Υποστήριξε δε, ότι χρειάζεται μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στον τομέα της συμπληρωματικής σύνταξης .

Δεν θα επιτρέψω να αναπαράγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΕΒ. «Από μία επιχειρηματικότητα χωρίς κανόνες πρέπει να περάσουμε  σε μία επιχειρηματικότητα  με αξίες».

Δεσμεύτηκε ακόμη για μείωση φόρων και εισφορών αλλά και βελτίωση της ρευστότητας ενώ υποσχέθηκε επενδύσεις και νέες δουλειές.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη, πως μπορούμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για μία λελογισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού, να πετύχουμε όπως είπε μία συμφωνία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων που θα προσφέρει αληθινή προοπτική για τους εργαζόμενους. «Εμείς θέλουμε νικητές και για τις δύο πλευρές του φράκτη. Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε προς το τέλος της ομιλίας του ότι έχουμε σχέδιο για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα προσθέτοντας πως «οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν μαζί με την κοινωνία». Οι ασθενέστεροι πολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση, επεσήμανε, δεν θέλουν φιλοδωρήματα αλλά δουλειές, υγεία, παιδεία, δίκαιη και χαμηλή φορολογία αλλά και ευκαιρίες για μία νέα επιχειρηματικότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «το κράτος Δικαίου δεν λειτουργεί, η διάκριση των εξουσιών παραβιάζεται, η κυβέρνηση καταπατά τη νομιμότητα» . Είναι αδιανόητο να βλέπω έναν πρωθυπουργό, σημείωσε,  να επιδιώκει να μας γυρίσει 60 χρόνια πίσω, επικαλούμενος τη σημασία της ιστορικής μνήμης. Δεν θα τον ακολουθήσω, είπε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης