Τετάρτη 28.07.2021 | Εορτάζουν: Ακάκιος, Κάχι, Κάκι, Αυξέντιος, Αυξέντης, Αυξεντία, Αυξεντούλα, Δρόσος, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα, Δροσίς, Τίμων, Τίμος, Τιμόνα, Τιμόνη, Τίμα, Χρυσοβαλάντης, Βαλάντης, Βαλάντος, Χρυσοβαλάντος, Χρυσοβαλάντω, Χρυσοβαλάντου, Χρυσοβαλαντία, Βαλάντα, Βαλάντω

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17.08.2018 | 3:26 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ μεγάλες προκλήσεις. Πρέπει να είμαστε  πολύ προσεκτικοί» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας για τις σχέσεις με την Τουρκία μετά και την αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Αναφερόμενος στην ευτυχή αυτή εξέλιξη, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «ο Ερντογάν θα εκμεταλλευόταν την κράτησή τους και, όταν ήθελε να κάνει ένα άνοιγμα στην Ευρώπη, θα τους ελευθέρωνε, ούτως ώστε να κάνει μια κίνηση καλής θέλησης».

«Το έκανε και είδαμε και την επικοινωνία που είχε αμέσως μετά με Ευρωπαίους ηγέτες, όπως τον Μακρόν» πρόσθεσε, μιλώντας στο «Θέμα 104,6».

Μιλώντας για τις σχέσεις της χώρας μας με τη γείτονα, από εδώ και πέρα, ο κ. Ανδρουλάκης κατέστησε σαφές πως «τα ελληνοτουρκικά δεν έχουν λυθεί σε καμία των περιπτώσεων. Δεν έχουν λυθεί ούτε τα προβλήματα της Ελλάδας, ούτε της ΕΕ με την Τουρκία», υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνει τα στραβά μάτια στις παραβιάσεις».

«Πρέπει η Ευρώπη να βάλει κανόνες σε αυτή την σχέση. Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να μείνουμε σε αυτή την κατάσταση με την Τουρκία (σσ. να βρίσκεται υπό ένταξη στην ΕΕ) και να μπουν κάποιοι όροι που θα πιέσουν τον Ερντογάν να αλλάξει στρατηγική» συνέχισε.

Ακόμη, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «πάρα πολύ μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, όπως τι θα γίνει με την ΑΟΖ στην Κύπρο», τονίζοντας ότι «εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και η Ευρώπη και ο αμερικανικός παράγοντας. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι πώς θα αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση, ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop