Τρίτη 09.03.2021 | Εορτάζουν: Αέτιος, Αετός, Αέτης, Αετίς, Αετίων, Αετίνα, Βιβιανός, Βιβιάνα, Βιβιανή, Βιβή, Βίβιαν, Ηλιανός, Ιλιάς, Ηλιανή, Ηλιάνα, Λιάνα, Ιλιάνα, Ηλιάννα, Λυσίμαχος, Λυσιμάχη, Ξάνθος, Ξάνθιος, Ξανθιάς, Ξανθούλιος, Ξανθούλης, Ξανθή, Ξανθούλα, Σεβηριανός, Σεβηριανή, Σμάραγδος, Σμαράγδης, Σμαραγδένιος, Σμάρης, Σμαράγδα, Σμαραγδένια, Σμαραγδή, Σμαράγδω, Σμαρούλα, Σμαρώ, Σμαραγδία, Σμαραγδούλα, Σμάρα, Φιλοκτήμων, Φιλοκτήμονας, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα

Προανακριτική: Σοβαρότατες καταγγελίες κατά Παπαγγελόπουλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22.06.2020 | 3:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Νέες σοβαρότατες καταγγελίες για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλου περιλαμβάνονται στην αναφορά που υπέβαλε σήμερα, Δευτέρα, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, προσκομίζοντας «ντοκουμέντο» στο οποίο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς ακούγεται να αφήνει σαφείς αιχμές ότι «βγάζουν πολλά λεφτά» εμπλέκοντας και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι νέες καταγγελίες κατά Παπαγγελόπουλου από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά φέρονται να έχουν γίνει από το 2016, ενώ αναφέρονται αναλυτικές λεπτομέρειες για τις πιέσεις που είχαν ασκηθεί στον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου, προκειμένου να ενοχοποιήσει την σύζυγο του σημερινού πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Στην αναφορά Μινωή περιγράφονται μία προς μία οι κινήσεις της επικεφαλής των εισαγγελέων Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και συνεργατών της προκειμένου ο επιχειρηματίας να καμφθεί εκβιαζόμενος, όπως υποστηρίζει.

Να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή πρότεινε η ΝΔ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ειδικής κοινοβουλευτικής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η ΝΔ πρότεινε επίσης να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα και τα πρακτικά από την κατάθεση που είχε δώσει στην επιτροπή ο Νίκος Παππάς, δεδομένου ότι οι διάλογοι που κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής διαφέρουν σημαντικά από όσα είχε πει στην επιτροπή ο κ. Παππάς. Με την πρόταση της ΝΔ συντάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής.

Νέα προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τα έγγραφα που έχουν φτάσει τα τελευταία 24ωρα στην Επιτροπή ζήτησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop