Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Όταν ολοκληρωθεί, 26 στρέμματα στο πρώην στρατόπεδο Παπαστάθη θα μετατραπούν σε χώρο πρασίνου και αναψυχής – Τι αποφάσισε το Δ.Σ.

Προχωρά η διαδικασία για την ανταλλαγή οικοπέδων Δήμου Τρικκαίων – ΣΜΥ

ΤΟΠΙΚΑ22.06.2018 | 9:34 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Μια σημαντική απόφαση πάρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. η οποία σηματοδοτεί επανεκκίνηση για την επίλυση των ανταλλαγών Δήμου Τρικκαίων – ΣΜΥ. Μετά από χρόνια προβλημάτων και με πάμπολλες καθυστερήσεις, μετά από σχεδόν 4 δεκαετίες, ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά τη διαδικασία για να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή οικοπέδων με τη ΣΜΥ. Ειδικότερα, το βράδυ της Τρίτης 19 Ιουνίου 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ενέκρινε το θέμα με τίτλο «Επανεκκίνηση διαδικασιών για την ολοκλήρωση της ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ Δήμου Τρικκαίων και Στρατιωτικής Υπηρεσίας (Σ.Υ.)».
Τι σημαίνει

Και το θέμα, σύμφωνα με το δήμο Τρικκαίων,  είναι ακριβώς αυτό: η ολοκλήρωση ανταλλαγής μιας έκτασης του Δήμου, πίσω από τη ΣΜΥ, έκτασης 14 περίπου στρεμμάτων, με ίσου εμβαδού έκταση του στρατού, δίπλα από το πρώην στρατόπεδο Παπαστάθη. Εκεί, εξάλλου, άλλα 12 στρέμματα ήδη έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο και έχουν αξιοποιηθεί για τη νεολαία και για συλλόγους, μετά την προ ετών παραχώρηση ίσης έκτασης οικόπεδου στη ΣΜΥ. Ετσι, ο Δήμος Τρικκαίων θα έχει περίπου 26 στρέμματα για να δημιουργήσει στο πρ. στρατόπεδο Παπαστάθη έναν ενιαίο χώρο πρασίνου, αναψυχής και άθλησης, άρρηκτα δεμένο με το Δημοτικό Στάδιο. Από την άλλη, η Σχολή, που έχει συνδεθεί με τα Τρίκαλα, θα αποκτήσει πρόσθετο χώρο για ανέγερση νέων εγκαταστάσεων.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου σε δηλώσεις του τόνισε ότι με τη διαδικασία αυτή, ένα θέμα τουλάχιστον 38 ετών, οδεύει προς επίλυση. Και τόνισε ότι, μόλις ολοκληρωθούν τα τεχνικής φύσης ζητήματα, «θα μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για να ενοποιήσουμε χώρο πρασίνου, άθλησης και αναψυχής στο κέντρο της πόλης, για όλους τους πολίτες».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης