Δευτέρα 16.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Προχωρά το Κέντρο Αναρρίχησης Χασίων

ΤΟΠΙΚΑ04.10.2018 | 4:47 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Δεν αποφευχθήκαν οι εντάσεις για ένα ακόμη Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων, με κυρίαρχο θέμα να αναδεικνύεται αυτό της μελέτης του Κέντρου Αναρρίχησης και Αξιοποίησης Βράχων Αγίου Δημητρίου Γάβρου της Δ.Ε. Χασίων.

Το θέμα τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο με τον Δήμαρχο να τονίζει πως η μελέτη θα κατατεθεί μέσω Leader και να σημειώνει τη σημασία του έργου, αλλά και τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Leader εντάσσεται το συγκεκριμένο έργο ύψους 430.000 ευρώ, όπως και η ανάπλαση της οδού Μετεώρων ύψους 170.000 ευρώ. Άλλωστε, τα χρήματα που ήταν να πάρει ο Δήμος Μετεώρων από το Leader ήταν 600.000 ευρώ, καθώς από καιρό είχε υπάρξει συμφωνία όλων των Δήμων.

Στο θέμα του Κέντρου Αναρρίχησης διαφώνησε ο κ. Αντώνης Τούλας, ο οποίος μάλιστα θα προβεί και σε περαιτέρω ενέργειες σε σχέση με το έργο, ενώ απουσίαζε από την ψηφοφορία ο κ. Αντώνης Παπαναστασίου. Τη διαφωνία του εξέφρασε και ο Πρόεδρος της ΟΛΚ κ. Αχιλλέας Σιάχος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ζαρόπουλος, γνωστοποίησε πως υπάρχει διαμαρτυρία δημοτών πως ενώ πλήρωσαν το λογαριασμό του νερού, εμφανίζονται χρεωμένοι. Επί του θέματος απάντησε ο Δήμαρχος κ. Σινάνης λέγοντας πως πρόκειται να ένα σοβαρό θέμα που βρίσκεται υπό διερεύνηση και θα χυθεί άπλετο φως, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα που γίνεται.

Όπως προαναφέραμε το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε και την ανάπλαση της οδού Μετεώρων, αλλά προχώρησε και σε εγκρίσεις αρκετών θεμάτων που αφορούν έργα, μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα. Τα έργα αυτά αφορούν αγροτική οδοποιία, αναβάθμιση παιδότοπων, ανακατασκευή πεζοδρομίων κ.α.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι της συνεδρίασης προηγήθηκε σύντομη συνεδρίαση του Δ.Σ. για την εκλογή νέου Αντιπροέδρου του Δ.Σ. από την μείζονα αντιπολίτευση, με την εκλογή του κ. Παπαχρήστου, μετά από πρόταση του Δ. Σακελλαρίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης