Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Προχωρούν οι αλλαγές με διαγραμμίσεις στη λαϊκή αγορά

ΤΟΠΙΚΑ23.05.2018 | 7:14 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Προχωρούν οι αλλαγές στη λαϊκή αγορά της πόλης, με σκοπό να αλλάξει συνολικά η περιοχή, αισθητικά αλλά και λειτουργικά. Το επόμενο βήμα, αφορούσε τη διαγράμμιση των θέσεων των παραγωγών. Σύμφωνα με το δήμο Τρικκαίων, διαγραμμίστηκαν 84 θέσεις, τονίζοντας ότι μόνο αυτές αφορούν νόμιμους παραγωγούς.

Οι διαγραμμίσεις έγιναν με βάση το νόμο, τονίζει η δημοτική αρχή, και με βάση τις θέσεις που διαθέτει η Επιτροπή Λαϊκών Αγορών, αφού η σχετική αρμοδιότητα δεν ανήκει πλέον στον Δήμο. Ωστόσο, ο δήμος Τρικκαίων, ανέλαβε τη διαγράμμιση και επισημαίνει ότι αυτές οι θέσεις αφορούν στις ημέρες διεξαγωγής της καθημερινής λαϊκής αγοράς, ενώ αργότερα θα γίνει και η διαγράμμιση για την αγορά της Δευτέρας.

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος κ. Κ. Ψύχος, άλλες 20 θα διαγραμμιστούν στη νησίδα που καταλαμβάνει σήμερα το Αστικό ΚΤΕΛ, όταν ολοκληρωθούν τα έργα για το νέο πλάνο της λαϊκής. « Ηδη έχει εγκριθεί η κανονιστική διάταξη  για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς από το Δημοτικό Συμβούλιο, ακολούθησε η διαγράμμιση των θέσεων και έπονται οι έλεγχοι για την ανεύρεση τυχόν μη νόμιμων πωλητών – παραγωγών»  προειδοποιούνται οι παραγωγοί δια του γραφείου Τύπου.

Το τελευταίο στάδιο είναι η έγκριση της πρότασης του Δήμου Τρικκαίων προς το «Πράσινο Ταμείο», για την αλλαγή ολόκληρου του πλάνου, προς όφελος των πολιτών, των πωλητών και συνολικότερα της πόλης. Η συγκεκριμένη έγκριση αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι, αφού εναρμονιστεί το σκέλος που αφορά στην οδό Ηρώων Αλβανικού Μετώπου με το ΓΠΣ Τρικάλων ως προς τη χρήση δρόμων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης