Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Προχωρούν οι διαδικασίες για το υπόγειο δίκτυο άρδευσης στον Δ. Φαρκαδόνας

ΤΟΠΙΚΑ11.07.2020 | 1:34 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Την έγκριση για την δημοπράτηση του έργου για το νέο υπόγειο δίκτυο άρδευσης σε περιοχές της Φαρκαδόνας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, που βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη.

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο έργο, καθώς αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα στην ορθολογικότερη διαχείριση των υδάτων της περιοχής, κάτι που το έχει απόλυτη ανάγκη με την έλλειψη υδάτων που παρατηρείται.

Όπως έχει τονίσει άλλωστε και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων οι διαδικασίες για το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να προχωρήσουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες και να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Το έργο αφορά την υπογειοποίηση δικτύων άρδευσης συνολικού μήκους 20 χλμ στις περιοχές Φαρκαδόνας, Πηνειάδας, Κρήνης, Γριζάνου, Πετρόπορου και Χρυσαυγής δικαιοδοσίας Γ.Ο.Ε.Β. Σ.Ε. Θεσσαλίας. Είναι προϋπολογισμού 1.123.901 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020

«Δημοπρατούμε ένα έργο ουσίας, ζωής και παραγωγής. Με σεβασμό και ενδιαφέρον στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα με το νερό. Όσο περνά ο καιρός το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται. Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας κάνουμε έργα τα οποία μπορεί να μην φαίνονται, αλλά είναι έργα ζωής. Γι’ αυτό προχωράμε ένα νέο έργο με την υπογειοποίηση αγωγών συνολικού μήκους 20 χλμ σε περιοχές της Φαρκαδόνας. Δίνουμε τη δυνατότητα της ορθολογικότερης χρήσης του νερού, γιατί οι παραγωγοί πρέπει να στηρίζονται στην πράξη. Ο καλύτερος τρόπος για να πεις κάτι, είναι να το κάνεις» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Αντικείμενο του αποτελεί η κατασκευή υποδομών που σχετίζονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοπονίας. Ειδικότερα προβλέπεται η κατασκευή έργων για τον εκσυγχρονισμό, την υπογειοποίηση και τον εξηλεκτρισμό των γεωτρήσεων και των δικτύων άρδευσης στην κτηματική περιοχή Φαρκαδόνας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ