Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Προχωρούν οι εργασίες για το νέο πάρκο στην Καλαμπάκα

ΤΟΠΙΚΑ19.03.2019 | 5:03 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Προχωρούν οι εργασίες για ένα σημαντικό έργο στην περιοχή της Καλαμπάκας, αυτό της δημιουργίας του νέου πάρκου σε έκταση πίσω από το ΚΕΓΕ.

Το συνεργείο έχει προχωρήσει ήδη στον καθαρισμό 20 στρεμμάτων και οι εργασίες αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα, αφού ο καιρός δείχνει να είναι καλός. Αξίζει να σημειωθεί πως η κατασκευή του πάρκου εντάσσεται στο έργο «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Καλαμπάκας», ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, με τη σχετική σύμβαση να έχει υπογραφεί την τελευταία ημέρα του περασμένου έτους.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Χρήστος Σινάνης πιστεύει πως η δημιουργία του πάρκου θα είναι μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις στην πόλη της Καλαμπάκας, καθώς δημιουργείται ο μεγαλύτερος δημοτικός ελεύθερος χώρος ξεκούρασης και αναψυχής,  που θα αναβαθμίσει σε σημαντικό βαθμό την ζωή των δημοτών, αλλά θα συντελέσει και στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί πως από την περιοχή που δημιουργείται το πάρκο, μπορεί κανείς να δει άνετα τα Μετέωρα, κάτι που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης και για τους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην τεχνική περιγραφή του έργου βασική αρχή είναι η δημιουργία ενός πάρκου για περίπατο, αλλά και παιχνιδιού για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Με αυτό το σκεπτικό δημιουργείται ένας περιφερειακός και ένας κεντρικός άξονας «κυκλοφορίας», μια κεντρική πλατεία που σηματοδοτείται από μια «φυτεμένη ράμπα», τμήμα της οποίας θα στεγάζει  χώρους υγιεινής, και μια περιφραγμένη παιδική χαρά στην καρδιά του πάρκου.

Ασφαλώς θα υπάρξει αρκετό πράσινο, ενώ θα δημιουργηθεί μία υπαίθρια σκακιέρα, ένας χώρος άθλησης ενηλίκων, ένας στεγασμένος χώρος για τραπέζια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινκ – πονκ) και μια ακόμη μικρή πλατεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε το πάρκο είναι πολύ πιθανό να είναι έτοιμο το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης