Τετάρτη 06.12.2023 | Εορτάζουν: Νικόλαος, Νικόλας, Νίκος, Νικολός, Νικολής, Νικολάκης, Νικολέττα, Νικολούδα, Νικολίτσα, Νικολίνα, Νικολέτα, Νικόλ

Προχωρούν οι διαδικασίες στο Ροπωτό

ΤΟΠΙΚΑ10.08.2022 | 6:05 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Προχωρούν οι ενέργειες για την δημιουργία και εγκατάσταση του νέου οικισμού Ρωποτού, που προ δεκαετίας ένα σημαντικό μέρος του χωριού επλήγη από τα γεωλογικά φαινόμενα.

Μετά από χρονοβόρες και χρόνιες προσπάθειες το θέμα λαμβάνει το δρόμο του, μετά και τις ενέργειες που ακολουθήθηκαν από πλευράς Δήμου, Περιφέρειας και κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρόμος άνοιξε μετά την έγκριση της «Μελέτης Γεωλογικής Καταλληλόλητας για δόμηση της προς πολεοδόμηση περιοχής του οικισμού Νέου Ροπωτού της Τ.Κ. Ροπωτού, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο», την σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Πύλης με το «Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου» κ.α. Μάλιστα για την Τεχνική Υποστήριξη του Δήμου Πύλης, εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος του έργου κ. Ανέστης Αδαμίδης.

Σύμφωνα με το Δήμο Πύλης οι εργασίες με σκοπό την Γεωερευνητική Παρακολούθηση των Εδαφομετακινήσεων στην Κοινότητα Ροπωτού ξεκίνησαν.

Όλα αυτά στο πλαίσιο της δημιουργίας του νέου οικισμού Ροπωτού μετά το κατολισθητικό φαινόμενο με σκοπό την αποκατάσταση των πληγέντων.

Παρών υπήρξε ο δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ κ. Οικονόμου Λαμπρινή, τον κ. Τζάνη Άρη, δημοτικό σύμβουλο καθώς και τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Λαμπρογιώργο Ιωάννη.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος στάθηκε στα εμπόδια που συνάντησε ο Δήμος όλα αυτά τα χρονιά, τα οποία ξεπεράστηκαν με πολύ δουλειά αλλά και πίεση στις αρμόδιες Αρχές.

«Με δυσκολίες μεν αλλά με συντονισμένες προσπάθειες, ένα μακροχρόνιο πρόβλημα μπαίνει στις ράγες της επίλυσης του.», σημείωσε ο δήμαρχος Πύλης.

 

 

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης