Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Προετοιμάζονται για την Πρωτομαγιά

Χωρίς κατηγορία24.04.2019 | 5:03 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

«Η 1η Μάη είναι απεργία, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης» αναφέρουν τα μέλη της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ που ήδη έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την διοργάνωση του φετινού εορτασμού.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ προγραμματίζεται στην κεντρική πλατεία στις 10 το πρωί ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία με κατεύθυνση το μνημείο Εργάτη.

Στην παρούσα φάση το ΠΑΜΕ εξετάζει κι άλλες πρωτοβουλίες που ενδεχομένως υλοποιηθούν το πρωί της Πρωτομαγιάς ή τις προηγούμενες ημέρες στο πλαίσιο του εορτασμού.

«Η 1η Μάη του 2019 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις. Μετά από 10 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, όπου ματώσαμε για να σωθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ενώ ωφελημένο θα είναι ξανά το μεγάλο κεφάλαιο. Κανένας από τους πάνω από 700 εφαρμοστικούς νόμους και των 3 μνημονίων, δεν καταργήθηκε.

Την ίδια ώρα έχουμε την έκπτωτη πλέον συνδικαλιστική μαφία που ελέγχει την ΓΣΕΕ και θέλει να συνεχίσει να την ελέγχει με την είσοδο στα όργανά της, με δεκάδες νόθους αντιπροσώπους και εργοδοτικά διευθυντικά στελέχη, για να κρατά χειροπόδαρα δεμένη την εργατική τάξη στα συμφέροντα της εργοδοσίας και της εκάστοτε αστικής κυβέρνησης.Τέτοιο συνέδριο – παρωδία επιχείρησαν να κάνουν και στην Καλαμάτα και στην Ρόδο σε πολυτελή ξενοδοχεία, ξοδεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των εργαζομένων, με αστυνομία και με 63 αντιπροσώπους που είναι εργοδότες, διευθυντές, αλλά δεν τους πέρασε», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, εργατικά σωματεία και Φορείς του κινήματος στο νομό μας, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία 1η Μάη και την απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης