Κυριακή 04.06.2023 | Εορτάζουν: Μάρθα

Προετοιμασία για τις Πανελλήνιες

ΤΟΠΙΚΑ21.04.2023 | 6:50 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η προσοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων είναι στραμμένη στις πανελλήνιες εξετάσεις και στους μαθητές της Γ’ τάξης, οι οποίοι αποτελούν τους φετινούς υποψηφίους για την εισαγωγή σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι προετοιμασίες από πλευράς Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων έχουν ξεκινήσει. Διεξάγονται βάσει των εγκυκλίων που αποστέλλονται από το υπουργείο Παιδείας.

Εξάλλου το υπουργείο έδωσε στην δημοσιότητα τον πανελλαδικό αριθμό των εξεταστικών κέντρων που θα λειτουργήσουν στις κατά τόπους εκπαιδευτικές διευθύνσεις, ταυτόχρονα των Τρικάλων.

Σε επίπεδο νομού Τρικάλων αναμένεται να λειτουργήσουν 13 εξεταστικά κέντρα για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, ενώ δυο για μια ακόμη χρονιά θα είναι τα εξεταστικά κέντρα για τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων του νομού. Σε αυτά θα προστεθεί κι ένα εξεταστικό κέντρο για τους υποψηφίους του Εσπερινού Λυκείου.

Συγκεκριμένα στο νομό Τρικάλων θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ τα: 1ο ΓΕΛ, 2ο ΓΕΛ, 3ο ΓΕΛ, 4ο ΓΕΛ, 5ο ΓΕΛ, 6ο ΓΕΛ, 7ο ΓΕΛ, 8ο ΓΕΛ, καθώς επίσης και τα ΓΕΛ Καλαμπάκας, Πύλης, Φαρκαδόνας, Οιχαλίας και Βαλτινού.

Τους υποψηφίους του συνόλου των πέντε επαγγελματικών λυκείων θα δεχτούν τα δυο εξεταστικά κέντρα του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων. στο 1ο ΕΠΑΛ θα λειτουργήσει και το εξεταστικό κέντρο για τα εσπερινά σχολεία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης