Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Προετοιμασία για το Plan B στην ενέργεια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ16.07.2022 | 1:26 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Δυναμική επιστροφή στον λιγνίτη για να διασφαλιστεί η επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας στο επόμενο δωδεκάμηνο αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της ομάδας διαχείρισης κρίσεων υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε για το επόμενο δωδεκάμηνο οι διαθέσιμες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ να διπλασιάσουν την παραγωγή ρεύματος ώστε αυτή να ανέλθει στις 10 τεραβατώρες και να καλύπτει το 20% της εγχώριας κατανάλωσης.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου η δημόσια επιχείρηση θα προχωρήσει επίσης στην αύξηση των επενδύσεών της στα λιγνιτωρυχεία ακόμη και σε εκείνα της Αχλάδας και της Βεύης που ανήκαν σε ιδιώτες και εγκαταλείφθηκαν ή είχαν λήξει η συμβάσεις μίσθωσής τους. Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν πως στην τρέχουσα φάση η αύξηση της συμμετοχής του λιγνίτη στο ενεργειακό μίγμα είναι προς το δημόσιο συμφέρον καθώς με τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου περιορίζονται οι εισαγωγές του ακριβού καυσίμου και άρα και η επιβάρυνση του εμπορικού ισοζυγίου.

Η Αθήνα επίσης προετοιμάζεται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση του Plan B της χώρας σε περίπτωση διαταραχής του εφοδιασμού με αέριο. Το μήνυμα που έστειλαν κυβερνητικές πηγές είναι πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πιο ευνοϊκή θέση συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης