Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Προέβαλαν τον εθελοντισμό προσφέροντας λίγες σταγόνες αίματος

ΤΟΠΙΚΑ15.06.2018 | 6:48 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλά φιλανθρωπία, είναι μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Σταγόνες ζωής από την ζωή τους έδωσαν οι αστυνομικοί των Τρικάλων στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.). Η εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη».

Ταυτόχρονα εγγράφηκαν ως εθελοντές δότες Μυελού των Οστών αστυνομικοί, με μια διαδικασία απλή και ανώδυνη, αλλά εξαιρετικά ελπιδοφόρα, καθώς δυνητικά μπορεί να σώσει μια ζωή. Κατά την διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για τον εθελοντή αιμοδότη και τον εθελοντισμό γενικότερα.

Η προσέλευση των αστυνομικών, των πολιτικών υπαλλήλων αλλά και των φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν συγκινητική, με αποτέλεσμα να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ του εθελοντή αιμοδότη και να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός φιαλών αίματος, οι οποίες διατέθηκαν για τις ανάγκες της Τράπεζας αίματος της Ελληνικής Αστυνομίας, και ικανοποιητικός αριθμός εγγραφών για δωρεά μυελού των οστών.

Από νωρίς το πρωί όπου και ξεκίνησε η αιμοδοσία από το αρμόδιο τμήμα του γενικού νοσοκομείου Τρικάλων, δεκάδες ήταν οι αστυνομικοί, πολιτικοί υπάλληλοι και πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, προσφέροντας λίγα λεπτά από το χρόνο τους και χαρίζοντας ζωή στους πάσχοντες που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Ο αριθμός των φιαλών αίματος που συγκεντρώθηκαν χαρακτηρίστηκε ικανοποιητικός και θα φιλοξενηθεί στην Τράπεζα Αίματος.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες συναδέλφους και μη, την Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων, τη Διευθύντρια και το προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Τρικάλων για την συμβολή τους στην εθελοντική αιμοδοσία μας, καθώς επέλεξαν την Τοπική μας και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων για να αναδείξουν την σπουδαιότητα της ημέρας φέρνοντας την κινητή μονάδα αιμοδοσίας στην έδρα της Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων. Επίσης, ευχαριστούν την Διεύθυνση Υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποστολή των φυλλαδίων σχετικά με τον εθελοντή αιμοδότη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης