Πέμπτη 01.06.2023 | Εορτάζουν: Ευέλπιστος, Ευελπίστη, Ιέραξ, Ιέρακας, Γέρακας, Γεράκης, Γερακίνα, Πύρρος, Πύρος, Πύρρα, Πύρα, Θεσπέσιος, Θεσπέσης, Θεσπέσια, Ιουστίνος

Πρόγραμμα απασχόλησης 5.500 πτυχιούχων ανέργων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ16.10.2018 | 4:13 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Έως το τέλος του Οκτωβρίου αναμένεται η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ του ειδικού προγράμματος για την πρόσληψη 5.500 ανέργων σε 11 υπουργεία, το οποίο απευθύνεται σε άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών.

Να σημειωθεί πως υπεγράφη η σχετική υπουργική απόφαση που ορίζει ως στόχο του προγράμματος την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της αδυναμίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων που συνεχίζουν να πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ. Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν για τη θεσμική αναβάθμιση δημόσιων υπηρεσιών σε συγκεκριμένα πρότζεκτ όπως π.χ. η ψηφιοποίηση των φακέλων των ασφαλισμένων.

Αναλυτικά, τα υπουργεία στα οποία αναμένεται να τοποθετηθούν (ή σε εποπτευόμενους φορείς τους) είναι τα υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τουρισμού και Υγείας.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου με προϋπολογισμό 90 εκατ. ευρώ. Οι ακαθάριστες αμοιβές ορίζονται για τους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) έως τα 1.040 ευρώ και για τους τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ) έως τα 990 ευρώ για 12 μήνες με προσαύξηση 50 ή 100 ευρώ για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης